Igre
23.09.2012 13:41
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z igralnim krmilnikom “za obleči”

Microsoftov sistem »Wearable Electromyography Based Controller«. Ni slabo, mar ne?
Microsoftov sistem »Wearable Electromyography Based Controller«. Ni slabo, mar ne?

Microsoft je od ameriškega patentnega urada (Patent and Trademark Office) prejel patent, ki bi lahko za vedno spremenil tako naš način igranja računalniških iger, kot tudi upravljanja z računalniškimi sistemi. Nova vhodna računalniška naprava, ki jo je podjetje iz Redmonda opremilo z oznako »Wearable Electromyography Based Controller«, namreč temelji na osnovi elektromiografije (EMG). To pomeni, da preko namenskih tipal zaznava delovanje mišic, njihovo gibanje v realnem času pretvarja v ukaze in jih posreduje računalniškemu sistemu.

Za uporabo nove vhodne računalniške naprave podjetja Microsoft zadošča, da si uporabnik na kožo »prilepi« namenska tipala. Če ta niso bila pravilno postavljena, sistem uporabnika na to samodejno opozori in mu hkrati posreduje natančna navodila, kako jih namestiti. Na ta način se doseže optimalno delovanje sistema. Namenska tipala bo mogoče namestiti na glavo, roke, prsi in noge in bodo lahko vgrajena tudi v obroč.

Vodja Microsoftovega raziskovalnega oddelka je ob tem najavil, da bodo poskušali v bližnji prihodnosti oblikovati še dodatno izboljšati brezžična tipala EMG, ki jih bo mogoče namestiti po celotnem telesu. Ker pa je novost šele idejna zasnova, je težko napovedati, ali bo izdelek sploh kdaj na voljo v prosti prodaji. Vsekakor pa bi bila zadeva zanimiva predvsem za upravljanje mobilnih naprav in igranje računalniških iger. Ti sistemi bi verjetno šli v prodajo kot za stavo.


Prijavi napako v članku