Računalništvo, telefonija
07.04.2005 08:50

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Windows Server 2003 ali Linux?

Microsoft je sporočil, da se vodilna svetovna podjetja namesto za operacijski sistem Linux odločajo za strežniški sistem Windows Server 2003, ki jim zagotavlja višjo stopnjo zanesljivosti in preprosto vzdrževanje z nižjimi stroški. Obenem je rezultate svoje raziskave predstavilo tudi podjetje VeriTest, ki je ugotovilo, da Windows Server 2003 zagotavlja bistveno višjo zanesljivost kot Red Hat Enterprise Linux AS 3.0.

Microsoftovi podatki kažejo, da so vodilna podjetja, med katerimi so tudi Fender Musical Instruments, Independence Air in National Enterprise Systems (NES), kot razlog za namestitev strežniškega operacijskega sistema Microsoft Windows Server 2003 navedla višjo stopnjo zanesljivosti, kot jo nudi Linux. Microsoft je prav tako predstavil ugotovitve raziskave, naročene pri podjetju VeriTest, neodvisni enoti za testiranje podjetja Lionbridge Technologies. Pri VeriTestu so na podlagi simuliranih uporabniških scenarijev iz vsakodnevne uporabe zaključili, da je Windows Server 2003 zanesljivejši kot Red Hat Enterprise Linux AS 3.0. Študija tako potrjuje izkušnje številnih uporabnikov pri nameščanju in uporabi programske opreme v poslovnih okoljih.

Fender Musical Instruments, legendarni razvijalec in proizvajalec električnih kitar, na obstoječi platformi Red Hat Linux ni mogel podpirati svojega globalnega omrežja prodajalcev in distributerjev. Windows Server 2003 pa je podjetju zagotovil prilagodljivo in varnostno naprednejšo IT-infrastrukturo, ki je izboljšala učinkovitost, združljivost ter enostavnost uporabe.

Independence Air je zaradi visokih stroškov podpore prejšnji rešitvi za e-poslovanje na platformi Apache Linux izvedel prehod na platformo Windows in za 70 odstotkov zmanjšal stroške ter za 50 odstotkov povečal storilnost razvijalcev.

Razširljivost in zanesljivost platforme Windows je ustrezala tudi razvojnim načrtom podjetja National Enterprise Systems. Podjetje je v primerjavi s platformo Linux, ki so jo uporabljali prej, takoj zabeležilo 50-odstotno zmanjšanje stroškov podpore.

Celotna študija VeriTesta je na voljo na spletnem naslovu http://www.veritest.com/clients/reports/microsoft.


Prijavi napako v članku