Operacijski sistemi
28.01.2014 18:16
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft vrača zaupanje v oblak

Zaradi odmevnih škandalov ameriške vohunske agencije NSA se vse več posameznikov in predvsem podjetij odreka oblačnim storitvam, posledično pa raste prodaja tehnologij za ustvarjenje osebnega oblaka. Microsoft želi zdaj povrniti zaupanje v svoje oblačne storitve.
Microsoft bo podatke hranil izven meja ZDA.
Microsoft bo podatke hranil izven meja ZDA.

Zaradi nedavnih škandalov prisluškovanja podatkom s strani ameriške agencije NSA je Microsoft naredil korak proti boljši zaščiti podatkov svojih uporabnikov. Podatke namreč namerava hraniti izven meja ZDA.

Ta poteza bo podatke postavila pod zaščito lokalnih zakonov in izven legalnega dosega NSA. Microsoft bo tako v nasprotju s številnimi ameriškimi podjetji, kot je npr. Google, ki ostro nasprotujejo gostovanju podatkov izven meja ZDA, za kar krivijo predvsem višje stroške gradnje.

Pri Microsoftu menijo, da so sprejeli nujno potrebno odločitev, ki bo povrnila zaupanje v njihovo kvaliteto in storitve. Splošni svetovalec podjetja Brad Smith je za Financial Times povedal, da kljub višjim stroškom verjamejo, da so naredili pravo potezo. Dodal je še: »Ljudje bi morali imeti pravico do informirane izbire lokacije svojih podatkov.« Smith se zavzema tudi za združen ameriško-evropski dogovor, ki bi ustavil zlorabo tehnoloških podjetij za vohunjenje tujih držav.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku