Računalništvo, telefonija
24.01.2006 11:33
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft stotim otrokom iz Slovenije priredil zabavo v Atlantisu

Slovenski Microsoft je s partnerskim podjetjem B4Contact iz Murske Sobote na spletnem mestu www.prazniki.net zabeležil izjemno zanimanje za spletno pošiljanje pisem božičku in dedku Mrazu. Do konca decembra 2005 ga je obiskalo več kot 92.000 obiskovalcev, mladi iz vse Slovenije pa so prek spletnega obrazca oddali 929 pisem, ki so prejela prek 36.000 ocen. Slovenski Microsoft je 100 avtorjev najboljših pisem nagradil z dvema vstopnicama za zabavo v vodnem mestu Atlantis.

V Microsoftu so vnemo mladih navdušencev nagradili in 100 avtorjem pisem, ki so prejeli najvišjo skupno oceno, v soboto, 21. januarja, polepšali dan v vodnem mestu Atlantis v Ljubljani. Mladi nadebudneži so s prijatelji ob animaciji uživali v vodnih vragolijah, Microsoftovo partnersko podjetje HP pa je poskrbelo, da so zabavni trenutki ostali ujeti tudi na digitalnih fotografijah, ki so jih natisnili na samem dogodku. Mlade ustvarjalce je obiskal tudi pravljičar Franci Rogač in prvim 20 avtorjem najboljših pisem, ki so prejeli njegovo knjigo, le-to tudi podpisal.

Microsoft želi mladim s spletnim mestom www.prazniki.net približati računalnik ter z vključitvijo čim večjega števila otrok zmanjšati digitalni razkorak. Osnovni namen spletnega mesta je omogočiti otrokom dostop do tehnologije, s katero lahko preprosto izrazijo svojo ustvarjalnost. Projekt tako na zabaven način vzpodbuja ustvarjalno uporabo računalnikov.


Prijavi napako v članku