Programska oprema
07.11.2007 09:09

Deli z drugimi:

Share

Microsoft s partnerji predstavil Windows Home Server

Microsoft je objavil, da je na voljo rešitev Windows Home Server, ki prinaša prednosti zmogljive strežniške tehnologije v okviru preproste in enostavne rešitve za domačo uporabo. Rešitev samodejno vsako noč varnostno kopira podatke na domačih računalnikih Windows XP in Windows Vista, nudi osrednjo točko za organizacijo digitalnih dokumentov in vsebin ter vključuje brezplačen internetni naslov Windows Live za dostop do domačega strežnika od koderkoli. Prav tako nadzira delovanje in varnost domačih računalnikov in omogoča prenos vsebin na druge naprave v domu, kot je Xbox 360.

»Digitalne naprave in vsebine, ki so povsod v našem vsakdanjem življenju, so vse pomembnejše,« je dejal Bill Gates, predsednik Microsofta. »Microsoft in njegovi partnerji s predstavitvijo rešitve Windows Home Server ustvarjamo novo kategorijo izdelkov za domače uporabnike, ki bodo ljudem pomagali pri varovanju ter uživanju v digitalnih vsebinah s prijatelji in z družino.«

Izdelek HP MediaSmart Server, ki temelji na rešitvi AMD LIVE!, je bil razvit za platformo Windows Home Server. Uporabnikom nudi enostaven in varnejši dostop do vseh njihovih filmov, glasbe in dokumentov preko vseh osebnih računalnikov s širokopasovno povezavo. Izdelek prav tako vključuje programsko opremo HP Photo Webshare za enostavno izmenjavo fotografij z izbranimi prijatelji in družinskimi člani.

Izdelke Windows Home Server so prav tako napovedali drugi vodilni proizvajalci:

— Fujitsu Siemens bo do konca leta 2007 v Evropi predstavil SCALEO Home Server 1900 z 1 TB prostora na dveh diskih, gigabitno omrežno povezavo in naprednimi možnostmi za upravljanje napajanja.

— Iomega je predstavila nove podrobnosti o izdelkih, ki bodo na voljo na začetku leta 2008, kot je Iomega HomeCenter Server z zmogljivostjo 500 GB in štirimi izmenljivimi enotami za diske.

— Na začetku leta 2008 bo prav tako na voljo naprava Life|ware Life|storage, ki bo domačim uporabnikom zagotovila zmožnosti, značilne za poslovne rešitve, vključno s programsko opremo Life|ware Entertainment and Automation Server.

— V Evropi bo kmalu na voljo energijsko učinkovita naprava MAXDATA Belinea o.center z naprednimi upravljavskimi in medijskimi funkcijami ter podporo za štiri hitro izmenljive diske SATA. Enako velja za Medion Home Server z zmogljivostjo 2 TB in podporo univerzalnemu pretoku medijev na naprave »plug-and-play« s pomočjo programske opreme PacketVideo PVC.

— Tranquil PC T7-HSA Tranquil Harmony Home Server je majhna, tiha in energijsko učinkovita naprava, na voljo z zmogljivostjo 500 GB ali 1 TB.

— Na prodaj pa je že naprava kompaktnih mer Velocity Micro NetMagix HomeServer z zmogljivostjo najmanj 1 TB.

Podjetja Ace Computers, Advantec, PC Club in Universal Systems so napovedala sisteme Windows Home Server, ki temeljijo na različici za sistemske razvijalce. Drugi vodilni proizvajalci, kot sta Gateway in LaClie, so prav tako napovedali predstavitev izdelkov Windows Home Server. Seagate je napovedal združljivost svojih diskov za osebne računalnike in zunanjih naprav za shranjevanje podatkov s platformo Windows Home Server. Tudi Intel bo kmalu predstavil novo platformo za Windows Home Server.

Razvijalci programske opreme so že razvili več kot 35 inovativnih dodatnih programov, ki delujejo na platformi Windows Home Server. Te rešitve omogočajo pisanje blogov, izmenjavo medijev, avtomatizacijo in varovanje doma, zaščito pred virusi in zlonamerno programsko opremo ter drugo.


Prijavi napako v članku