Digitalizacija
09.12.2013 06:34
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft proti Googlu tudi na ulici!

Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik. Računalniškemu gigantu namreč gredo ti v nos predvsem zaradi tega, ker so zdaleč najbolj priljubljeni v razredu cenovno ugodnih prenosnikov.
Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik.
Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik.

Podjetje Microsoft je s postavitvijo spletne trgovine Scroogled (http://bit.ly/Google-MS) pričelo vojno proti konkurenčnemu podjetju Google. Računalniškemu gigantu gredo najbolj v nos njegovi prenosni računalniki z operacijskim sistemom Chrome OS, saj so zdaleč najbolj priljubljeni v razredu cenovno ugodnih prenosnikov. Microsoft se je nanje najprej spravil z reklamnim oglasom, v katerem nastopata voditelja v ZDA izjemno priljubljene televizijske oddaje Pawn Stars, Rick Harrison in Richard Harrison (http://bit.ly/C-Preno).

V najnovejšem »podvigu« pa se je podjetje iz Redmonda na cenovno ugodne prenosnike Chromebook spravilo še na ulici, in sicer z uporabo povsem običajnih ljudi. Ko so »naključni« mimoidoči izvedeli, da na Googlove prenosnike ni moč namestiti Adobovih programov Photoshop in Illustrator ter Microsoftovega urejevalnika besedil Word in urejevalnika preglednic Excel, ga nihče izmed njih ni želel imeti. Poleg tega je Googlov operacijski sistem Chrome OS brez povezave v svetovni splet praktično neuporaben oziroma ga ne moremo koristiti v celoti.

Videoposnetek kako so »naključni« mimoidoči »sprejeli« Googlov prenosni računalnik Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS si oglejte spodaj oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/G-ulica.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več