Računalništvo, telefonija
03.10.2019 05:06
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft presenetil s prepogljivim telefonom Android

Pametni mobilni telefon Microsoft Surface Duo je presenetil praktično vse.
Pametni mobilni telefon Microsoft Surface Duo je presenetil praktično vse.

Podjetje Microsoft je na nedavni konferenci presenetilo praktično vse obiskovalce s predstavitvijo nadvse zanimivega pametnega mobilnega telefona, ki ga poganja mobilni operacijski sistem Android. Naprava s prodajno oznako Surface Duo bo sicer naprodaj šele v teku naslednjega leta, kljub temu pa je s svojim nadvse zanimivim videzom prepričala. Gre za preklopno napravo, ki za prikaz slik uporablja dva zaslona s 14,2-centimetrsko oziroma 5,6-palčno diagonalo, ki ju lahko “obračamo” za do 360 stopinj, kar pomeni, da ga lahko uporabljamo tako v vlogi pametnega mobilnega telefona kot tabličnega računalnika ali celo elektronske knjige.

Čeprav pametni mobilni telefon Microsoft Surface Duo poganja mobilni operacijski sistem Android, njegov grafični vmesnik bolj spominja na Windows 10X, ki je bil pred časom predstavljen v navezi z mobilno napravo Surface Neo. Kljub temu lahko na novincu brez težav poganjamo vse mobilne aplikacije, ki so bile pripravljene za mobilni operacijski sistem Android. To sicer ne preseneča, saj novost za preračunavanje podatkov uporablja mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 855. Preostala strojna oprema pa vsaj zaenkrat še ostaja skrivnost, a bo razkrita kmalu.

Z najavo mobilne naprave Surface Duo, je Microsoft dal jasno vedeti, da se vrača na področje mobilne telefonije. Njegova naprava bo seveda sodila v visoki cenovni razred, zato si jo bodo lahko privoščili le tisti z nekoliko debelejšimi denarnicami.


Prijavi napako v članku