Programska oprema
31.07.2008 09:10
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft popravlja mnenje o Visti

Windows Vista v javnosti ni bila sprejeta tako, kot so si vodilni pri Microsoftu zamislili. Kmalu se je pri množicah zasidral predsodek, da je Visto bolje pustiti pri miru, upravičene in neupravičene govorice pa so Microsoftu začele odžirati kupce. Ker so pri Microsoftu mnenja, da je slabo mnenje o Visti velikokrat samo prevzeto, so se lotili zanimivega marketingškega projekta “Mojave” in priredili svojo različico oddaje Punk’d.

Zajeli so vzorec 120 ljudi, ki Viste še niso nikoli videli in vsakega od njih v intervjuju vprašali, kaj si misli o Windows Visti in zakaj je še ni poskusil. Večina jih je odgovorila, da so o tem operacijskem sistemu zaznali samo negativna mnenja in ga zato niso kupili. Po izpraševanju so jim vodje projekta zaupali, da jim bo dodeljena čast preizkuševalcev novega operacijskega sistema imenovanega Mojave. Udeleženci so bili nad sposobnostmi Mojave navdušeni, zato jih je razkritje, da so ves čas uporabljali pravzaprav Windows Visto močno presenetilo. Vse posnetke skritih kamer so potem objavili na spletu.

Četudi je vse skupaj marketingško gledališce, pa se je vseeno vredno vprašati, koga in kaj pri naših odločitvah zares poslušamo, oziroma če ima povprečen človek čez dan sploh še dovolj energije in sredstev, da bi se o “resnici” prepričal kar sam.


Prijavi napako v članku