Računalništvo, telefonija
18.01.2023 11:03
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft ostro proti rudarjenju kriptovalut

Microsoft zdaj od uporabnikov zahteva, da pridobijo pisno predhodno odobritev podjetja, da lahko uporabljajo Microsoft Azure za rudarjenje kriptovalut, kot je Bitcoin.
Pixabay - WorldSpectrum
Pixabay - WorldSpectrum

Gigant računalništva v oblaku Microsoft je sprejel ukrepe za povečanje stabilnosti svojih storitev v oblaku z uvedbo novih omejitev za dejavnosti, kot je rudarjenje kriptovalut v oblaku.

Nove omejitve so uvedli kot del univerzalnih licenčnih pogojev Microsoftovih spletnih storitev. Za potezo so se odločili, da bi zaščitili spletne storitve pred tveganji, kot so kibernetske goljufije, napadi in nepooblaščeni dostopi do sistemskih virov. “To spremembo smo izvedli, da dodatno zaščitimo naše stranke in zmanjšamo tveganje motenj ali poslabšanja storitev v Microsoftovem oblaku.” Vendar pa svet rudarjenja ne mislijo zapustiti v celoti, saj ga bodo dopuščali za namene testiranja in za raziskave varnostne zaznave.

Po nekaterih poročilih so Microsoftovi sistemi računalništva v oblaku v zadnjih letih utrpeli občutno pomanjkanje zmogljivosti zaradi stalnih omejitev dobavne verige. Več kot pol ducata podatkovnih centrov Azure naj bi ostalo omejenih do prvega četrtletja letošnjega leta.

S sprejetjem novih omejitev se Microsoft pridružuje številnim drugim ponudnikom računalništva v oblaku, vključno z Googlom, ki strankam prav tako prepoveduje dejavnost rudarjenja kriptovalut brez Googlove predhodne pisne odobritve. Druge platforme, kot je Oracle, so popolnoma prepovedale rudarjenje v oblaku, Digital Ocean pa prav tako kot Google zahteva pisno dovoljenje.

Rudarjenje v oblaku je alternativna metoda vlaganja v kriptovalute, ki uporabnikom omogoča rudarjenje digitalnih kovancev brez uporabe opreme za rudarjenje ali strojne opreme, pri čemer se zanaša na oddaljeni podatkovni center s skupno procesorsko močjo. Po mnenju raziskovalne skupine za veriženje blokov Blockchain Council je rudarjenje v oblaku eden najdonosnejših načinov rudarjenja kriptovalut, saj strankam ni treba vlagati v opremo in nimajo s tem povezanih dodatnih stroškov, kot so stroški porabe električne energije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft kriptovalute


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več