Spletni brskalniki
13.10.2011 14:29

Deli z drugimi:

Share

Microsoft ocenil svoj spletni brskalnik za najboljšega

Je Internet Explorer 9 resnično najvarnejši spletni brskalnik na modrem planetu?
Je Internet Explorer 9 resnično najvarnejši spletni brskalnik na modrem planetu?

Programerji Microsofta so pripravili spletno stran Your Browser Matters, katere namen naj bi bil ocenitev varnosti vodilnih spletnih brskalnikov. Spletna stran dejansko preverja, v kolikšni meri lahko spletni brskalniki Internet Explorer, Mozilla Firefox in Google Chrome spletne deskarje obvarujejo pred škodljivimi programskimi kodami, lažnimi spletnimi stranmi in drugimi oblikami spletnih nevarnosti. Varnost spletnega brskalnika je prikazana v obliki ocene, in sicer od 0 do 4.

Ker so spletno stran Your Browser Matters postavili programerji podjetja Microsoft in ker je spletni brskalnik Internet Explorer 9 dobil najvišjo možno oceno, so se v strokovnih krogih že sprožile žolčne debate o verodostojnosti strani oziroma preizkusa. Na drugem mestu je Internet Explorer 8, ki je prejel kar tri točke. Precej slabše sta se odrezala konkurenčna brskalnika Firefox in Chrome. Ognjena lisica je uspela zbrati le dve točki, medtem ko je Googlov brskalnik dosegel 2,5 točk.

Glede na spletno stran Your Browser Matters naj bi se Internet Explorer 9 najbolje odrezal pri prenosu nevarnih datotek, goljufivih spletnih straneh, napadih na brskalnik in napadih na spletne strani. Čeprav je Microsoftov najnovejši brskalnik »padel« pri samodejnem posodabljanju razširitev in pomanjkljivem »peskovniku«, mu to, glede na Microsoftov metodologijo, ni »zbilo« nobeno točko. Konkurenčni brskalniki so se slabše odnesli pri prepoznavanju potencialno škodljivih prenesenih datotek in drugih zaščitnih mehanizmih. Vprašanju tu je le, ali gre verjeti rezultatom spletne strani spletne strani Your Browser Matters glede na to, da so jo pripravili programerji podjetje iz Redmonda.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku