Računalništvo, telefonija
01.01.2016 10:48
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft naznanil prihod mobilnih telefonov Surface

Prvi mobilnik Microsoft Surface naj bi na prodajne police prispel v drugi polovici 2016.
Prvi mobilnik Microsoft Surface naj bi na prodajne police prispel v drugi polovici 2016.

Vodja Microsoftovega oddelka Chris Capossela je v nedavnem intervjuju neposredno napovedal prihod nove družine pametnih mobilnih telefonov Windows Phone, ki naj bi luč sveta ugledali že v drugi polovici leta 2016. Mobilne telefone družine Surface razvija ista ekipa, ki je bila zadolžena za pripravo tablice Surface in kompaktnega hibridnega prenosnika Surface Book, zato so pričakovanja razmeroma visoka. Novi mobilni telefoni podjetja Microsoft naj bi bili po kakovosti celo boljši od večine pametnih mobilnih Android.

Čeprav se Microsoft o novi družini pametnih mobilnih telefonov Surface še ni razgovoril, se na spletu vseeno širijo govorice o vstopnem modelu novosti. Ta naj bi bila opremljena s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, tehnologijo ClearBlack in zaščitnim steklom Gorilla Glass, zmogljivim 64-bitnim Intelovim procesorjem Atom družine X3 in vsaj štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Prvi Microsoftov pametni mobilni telefon družine Surface naj bi za shranjevanje podatkov ponujal 64 oziroma 128 gigabajtov prostora, ki ga bo seveda mogoče razširiti z uporabo pomnilniških kartic microSD, in sicer do skupne kapacitete 256 gigabajtov. Ker bo novost podpirala uporabo naprednega digitalnega peresa, se bo lahko brez težav postavila po robu paradnim konjem vseh večjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov.

Pametni mobilni telefon Microsoft Surface naj bi bil povsem primeren tudi za zajem fotografij in opravljanje spletnih konferenc, saj bo razpolagal z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 21 milijonov slikovnih točk in osmih milijonov točk. Novost bo seveda opremljena še z aluminijastim ogrodjem in hitrim vmesnikom USB Type-C oziroma USB 3.1. Slednji je na obeh straneh enak, kar pomeni, da nam ne bo več treba preverjati, ali je odprtina postavljena pravilno ali na glavo. Na njem pa bo seveda nameščen operacijski sistem Windows 10, ki bo še dodatno povečal uporabnost same naprave.


Prijavi napako v članku