Računalništvo, telefonija
19.09.2016 12:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft nas ne bo več nadlegoval s prednameščenimi programi

Odstranjene prednameščene aplikacije se ne bodo ponovno namestile niti pri večjih nadgradnjah!
Odstranjene prednameščene aplikacije se ne bodo ponovno namestile niti pri večjih nadgradnjah!

Vse od predstavitve operacijskega sistema Windows 10, se mnogi uporabniki pritožujejo nad prevelikim številom prednameščenih aplikacij, ki jih ni mogoče odstraniti, so večinoma neuporabne in upočasnjujejo delovanje sistema. Tu gre za tako imenovane aplikacije »bloatware« (na primer 3D Builder, Groove Music, Maps inMail), najbolj znana tovrstna aplikacija pa je Candy Crash Saga. Čeprav je Microsoft pred časom omogočil odstranitev odvečne programske opreme, se je ta žal »vrnila« vsakič, ko je uporabnik namestil nadgradnjo za operacijski sistem Windows 10.

Kot vse kaže so programerji podjetja Microsoft tudi tokrat prisluhnili željam jeznih uporabnikov operacijskega sistema Windows 10, ki enostavno ne želijo imeti prednameščenih aplikacij. Nova različica operacijskega sistema Windows 10 (14.926), ki jo trenutno preizkušajo uporabniki programa Windows Insider, je namreč zasnovana tako, da se pri namestitvi nadgradnje odstranjene privzete aplikacije ne namestijo. To pomeni, da uporabniku ne bo več treba ročno odstranjevati prednameščenih aplikacij, ki so večinoma neuporabne in upočasnjujejo delovanje sistema.

Odstranjene prednameščene aplikacije se ne bodo ponovno namestile niti pri večjih nadgradnjah, kot je na primer Redstone 2, ki bo uporabnikom na voljo naslednjo pomlad. Trenutno žal še ni znano, kakšne novosti naj bi vključevala nadgradnja Redstone 2, nedvomno pa bo šlo za spremembe, ki jih bomo zlahka vzljubili. Mnogi verjamejo da bo novost na voljo skupaj z novo družino računalnikov Microsoft Surface, kar pomeni, da bo ta še posebej prilagojena delu z mobilnimi napravami, ki razpolagajo z zasloni na dotik.


Prijavi napako v članku