Računalništvo, telefonija
18.01.2010 15:52
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Kodu – programski jezik za vse računalničarje

Microsoft Kodu preprosto navdušuje!
Microsoft Kodu preprosto navdušuje!

Microsoftov raziskovalni oddelek Microsoft Research

je najavil razpoložljivost vizualnega programskega jezika Kodu, s katerim se lahko mladi učijo programiranja na zabaven in ustvarjalen način. Programsko orodje Kodu Game Lab omogoča hitro in preprosto programiranje, saj temelji na ikonah. Novo programsko orodje je za nameček mogoče uporabljati tako na osebnih računalnikih kot tudi na igralnih konzolah.

Mladi programerji lahko izbirajo med 20 različnimi igralnimi liki in uporabljajo interaktivna orodja za izdelavo terena, mostov, poti in edinstvenega igralnega okolja. Programski jezik omogoča celo zvočni, vizualni in časovni nadzor posameznega lika in uporabo že vnaprej pripravljenih igralnih okolij.

Programsko orodje Kodu Game Lab velikost 153 megabajtov je za lastnike osebnih računalnikov že na voljo za brezplačen prenos na spletni strani http://fuse.microsoft.com/kodu/. Microsoft je vizualni programski jezik Kodu pripravil tudi za igralno konzolo XBox 360, pri čemer zanj zahteva 400 Microsoftovih točk. Kodu Game Lab podpira tudi večigralski način igre (do osem igralcev), skupaj pa lahko sodelujejo po dva oziroma štirje igralci.


Prijavi napako v članku