Računalništvo, telefonija
07.10.2015 13:49
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft HoloLens za tri tisočake

Microsoftova očala za navidezno resničnost HoloLens nas bodo takoj prevzela.
Microsoftova očala za navidezno resničnost HoloLens nas bodo takoj prevzela.

Podjetje Microsoft je nedavno konferenco zaključilo še z uradno predstavitvijo in najavo datumskih razpoložljivosti najboljših očal za navidezno resničnost. Očala HoloLens za navidezno resničnost so namreč v celoti brezžična, uporabniku pa z uporabo hologramov nudijo edinstveno izkušnjo. Poleg tega so vsebine vidne izključno osebi, ki nosi očala, vse to pa omogočajo kakovostna zaslona, zmogljiva baterija in tridimenzionalni zvok.

Očala za navidezno resničnost Microsoft HoloLens ponujajo vrhunsko uporabniško izkušnjo, saj omogočajo, da uporabnik sliko premika le s premikanjem glave v vse smeri, pri opravljanju videopogovorov v aplikaciji Skype pa dobi občutek, kot da sogovornik dejansko stoji pred nami. Novi izdelek računalniškega giganta ponuja še številne druge prednosti, ki bodo seveda prišle do izraza tedaj, ko bodo programerji zanje pripravili napredno programsko opremo in kakopak zanimive računalniške igre.

Podjetje Microsoft bo najboljša očala za navidezno resničnost ponudilo v prodajo v prvi polovici naslednjega leta, v prvi vrsti pa bodo namenjena programerjem in razvijalcem. Razvijalski kit Microsoft HoloLens žal ne bo poceni, saj bo podjetje Microsoft zanj v Združenih državah Amerike zahtevalo kar preračunanih 2.670 evrov.


Prijavi napako v članku