Računalništvo, telefonija
13.02.2009 12:13
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft grozi uporabnikom Oken XP

Raziskovalci mednarodno priznane analitske hiše so pred časom razkrili, da v povprečju kar petintrideset odstotkov uporabnikov računalnikov s prednameščeno Visto (Business ali Ultimate) zahteva njeno zamenjavo za priljubljena Okna XP. V raziskavi, ki je obsegala več kot tri tisoč računalnikov, so pri podjetju Devil Mountain Software namreč ugotovili, da je več kot eden od treh računalnikov doživel zamenjavo Viste z Okni XP. Zahteve so prihajale bodisi s strani proizvajalcev že sestavljenih računalnikov (Dell, HP in drugih), bodisi s strani uporabnikov, ki so računalnik kupili.

Microsoft pri tem opozarja, da bo tako početje lahko pustilo zelo hude posledice predvsem podjetjem s kompleksnimi in heterogenimi računalniškimi okolji, saj naj bi bil neposreden prehod iz Oken XP na Windows 7 v takih okoljih zelo boleč in drag. Zaradi tega programski gigant podjetjem “svetuje” takojšen in brezpogojen prehod na operacijski sistem Windows Vista, saj zastarela Okna XP preprosto niso več dovolj varna in niso kos izzivom sodobnih poslovnih procesov. Čeprav želi podjetje iz Redmonda s tovrstnimi marketinškimi akcijami popraviti katastrofalne prodajne rezultate Viste, tudi številni strokovnjaki opozarjajo na težave, ki bi lahko nastale ob neposrednem prehodu iz Oken XP na Windows 7.

Če gre verjeti malezijskim strokovnjakom organizacije TechArp, da bo kupcem novih računalnikov s prednameščeno Visto na voljo brezplačna licenca za Windows 7, potem velja počakati z nakupom računalnika vsaj do prvega julija. Brezplačna nadgradnja naj bi bila namreč na voljo za vse nove računalnike, ki bodo imeli prednameščen operacijski sistem Vista Home Premium, Vista Business oziroma Vista Ultimate in bodo kupljeni med prvim julijem letos in koncem januarja naslednjega leta. S to potezo naj bi pri Microsoftu zajezili kopico uporabnikov, ki v čakanju na izdajo boljšega in zanesljivejšega operacijskega sistema prelagajo nakup novega računalnika.


Windows XP mora čim prej umreti!


Prijavi napako v članku