Programska oprema
23.05.2008 10:31
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft bo razširil nabor podprtih formatov za Microsoft Office

Microsoft je napovedal razširitev podpore za dokumentne formate v zbirki Office. Sistem Microsoft Office 2007 že danes podpira 20 različnih dokumentnih formatov v programih Microsoft Office Word, Office Excel in Office PowerPoint. Z izdajo drugega servisnega paketa za Microsoft Office 2007, ki je predviden za prvo polovico naslednjega leta, se bo seznam povečal s podporo za formate XML Paper Specification (XPS), Portable Document Format (PDF) 1.5, PDF/A in Open Document Format (ODF) v1.1.

Uporabniki bodo z drugim servisnim paketom lahko odpirali, urejali in shranjevali dokumente v formatu ODF in shranjevali dokumente v formatih XPS in PDS, in sicer neposredno znotraj aplikacije, brez namestitve dodatne kode. Uporabniki bodo lahko izbrali ODF kot privzeti datotečni format za Office 2007. Microsoft bo prav tako nadaljeval sodelovanje z odprtokodno skupnostjo pri razvoju pretvornika Open XML – ODF, da bi zagotovil podporo za format ODF pri starejših različicah zbirke Microsoft Office (Office XP in Office 2003).

Določili so tudi načrt za implementacijo nedavno potrjenega standarda International Standard ISO/IEC 29500 (Office Open XML). IS29500, ki sta ga marca potrdili Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO) in Mednarodna elektrotehniška komisija (IEC), je že v občutni meri podprt v zbirki Office 2007, podjetje pa bo to podporo posodobilo v naslednji večji različici sistema Microsoft Office z razvojni imenom Office 14.

Microsoft je objavil še, da bo v prihodnosti dejavni udeleženec razvoja standardov ODF, Open XML, XPS in PDF. Pridružil se bo tehničnemu odboru organizacije Organization for the Advancement of Structured Information Standards (OASIS), ki dela na novi različici formata ODF, in sodeloval pri delovni skupini ISO/IEC, ki je bila oblikovana za vzdrževanje formata ODF.

Microsoftovi zaposleni bodo prav tako sodelovali pri delovni skupini ISO/IEC za vzdrževanje formata Open XML in pri delovni skupini ISO/IEC, ki je bila oblikovana za izboljšanje združljivosti med temi in drugimi standardi ISO/IEC. Podjetje bo prav tako dejaven udeleženec standardizacijskih in vzdrževalnih aktivnosti za XPS in PDF. Nadaljevalo bo s sodelovanje s skupnosti pri promociji združljivosti med dokumentnimi formati, vključno s formatoma Open XML in ODF ter formatom Digital Accessible Information System (DAISY XML), temeljem globalnega standarda DAISY.


Prijavi napako v članku