Telefoni
22.06.2011 13:10

Deli z drugimi:

Share

Microsoft bo dovoli odklepanje naprav Windows Phone 7

Odklenjene naprave WP7 so "IN"!
Odklenjene naprave WP7 so "IN"!

Če sovražnika ne moreš premagati, se mu pridruži. Takega mnenja je celo podjetje Microsoft. To je namreč spoznalo, da je povsem nemočno pri preprečevanju odklepanja (Jailbreak) lastnega mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7. Zaradi tega je pred kratkim s hekersko skupino ChevronWP7 Labs, ki je najuspešnejša pri odklepanju naprav Windows Phone 7, sklenilo poseben dogovor o sodelovanju.

Hekerska skupina ChevronWP7 Labs bo dejansko s strani Microsofta pooblaščena za odklepanje mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7. To pomeni, da v primeru odklepa pametnega mobilnega telefona ali dlančnika ne bomo prikrajšani za garancijo. Program za odklepanje bo na voljo kar na spletnem portalu Market in kakopak ne bo brezplačen. To naj bi Microsoftu pomagalo celo v boju proti piratstvu. Poleg tega bo lahko podjetje iz Redmonda ohranilo delček nadzora nad svojimi napravami.

Hekerska skupina ChevronWP7 Labs je ob tem zagotovila, da bo odklepanje napravic potekalo hitro, enostavno in predvsem varno. Poleg tega bo v primeru težav na voljo celo podpora. Verjetno se sprašujete, kaj bodo uporabniki naprav Windows Phone 7 pridobili z odklepom? Predvsem to, da bodo lahko nameščali in poganjali še programsko opremo, ki jo ni »odobril« Microsoft (na primer »doma« izdelane programe). Poleg tega bodo uporabniki s tem pridobili možnost poseganja v operacijski sistem. Menite, da bi se za podobno potezo lahko odločil še Apple?


Prijavi napako v članku