Računalništvo, telefonija
03.07.2008 09:44

Deli z drugimi:

Share

Mednarodna priznanja ponovno tudi v slovenske roke

V Berlinu je pred kratkim potekala že tradicionalna podelitev mednarodnih priznanj Comenius EduMedia za najboljše multimedijske izdelke na področju e-izobraževanja. Slovenske barve so tokrat uspešno zastopala štiri podjetja oziroma izobraževalne ustanove. Med prejemniki priznanj je bilo tudi podjetje B2, ki je z letošnjim letom zaokrožilo zbirko treh priznanj, tokrat za e-gradivo Informacijska varnost na delovnem mestu. Prejeto priznanje poleg kakovosti dokazuje tudi pedagoško ustreznost izobraževalne e-vsebine.

Namen nagrajenega e-gradiva je izobraziti zaposlene v različnih panogah o nevarnostih, ki pretijo informacijam zaradi premajhnega poznavanja in zavedanja nevarnosti internetnega kriminala s strani vsakega posameznika. Skozi e-gradivo spoznamo, da je zaščito strojne in programske opreme za učinkovito obrambo pred nevarnostmi potrebno nadgraditi z znanjem vseh zaposlenih, ki ga omenjeno gradivo tudi ponuja. Izobraževanje v e-obliki pa se za omenjeno področje kar naravno ponuja, saj je možna veliko bolj nazorna predstavitev nevarnosti in tudi večja učinkovitost izobraževanja.

Mednarodno priznanje tudi dodatno potrjuje, da smo z omenjeno obliko izobraževanja Slovenci lahko konkurenčni ne le v našem prostoru, pač pa tudi širše v Evropi. Priznanja zato za podjetje B2 predstavljajo zagon za nadaljnji razvoj tehnologije in vsebin e-izobraževanja v začrtani smeri.

Več informacij o dogodku in nagrajencih najdete na www.gpi-online.de.


Prijavi napako v članku