Prenosni računalniki
16.04.2021 09:51
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MediaTek in Nvidia za prenosnike Chromebook

Prenosniki Chromebook naj bi kmalu postali še zmogljivejši!
Prenosniki Chromebook naj bi kmalu postali še zmogljivejši!

Mnogi poznavalci so prepričani, da osebni računalniki Chromebook že predstavljajo odlično alternativo računalnikom, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10, in sicer predvsem na račun njihovega hitrega delovanja ter nizke cene. To je tudi razlog, zakaj so inženirji podjetja MediaTek in Nvidia združili moči z namenom, da pripravijo še boljše prenosnike Chromebook. Takšne, ki bodo brez težav nadomestili prenosnike Windows 10.

Novi prenosniki Chromebook bodo seveda namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom. Ti bodo namreč opremljeni tako z večjedrnimi procesorji MediaTek ARM kot tudi naprednimi grafičnimi karticami GeForce RTX 3000 podjetja Nvidia. To dejansko pomeni, da bodo novodobni prenosni računalniki Chromebook ponujali tako visoko računsko moč kot tudi napredno grafično zmogljivost. Ta bo prišla v poštev predvsem v poslovnih okoljih.

Podrobnejših informacij o novih prenosnih računalnikih Chromebook, ki bodo nastali kot plod sodelovanja med podjetjema MediaTek in Nvidia še ni znanih. Na spletu se sicer širijo govorice, da bo novince poganjal procesor MediaTek MT819x. Grafičnim vsebinam pa bodo kos grafične kartice Nvidia Ampere, ki brez težav opravijo tudi z najtežjimi nalogami. Več naj bi bilo znanega kmalu.

Vas zanima več iz te teme?
Chromebook

Prijavi napako v članku