Tablični računalniki
09.07.2012 16:50
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pričetek proizvodnje manjšega iPada že septembra?

Za miniaturni Applov tablični računalnik iPad naj bi bilo potrebno odšteti okoli 230 evrov.
Za miniaturni Applov tablični računalnik iPad naj bi bilo potrebno odšteti okoli 230 evrov.

Pred kratkim smo poročali, da naj bi Apple za konec leta pripravil občutno manjši in cenovno ugoden tablični računalnik iPad. Z njim bi lahko precej lažje konkuriral kompaktnim tablicam podjetji Google in Amazon. Najnovejše spletne govorice pa nakazujejo na to, da naj bi za proizvodnjo manjših tabličnih računalnikov iPad poskrbele brazilske podružnice računalniškega giganta Foxconn.

Japonska spletna stran Macotakara zatrjuje, da se bo množična proizvodnja novega Applovega tabličnega računalnika pričela že septembra. S tem bo podjetje iz Cupertina imelo dovolj časa, da bo miniaturno tablico ponudilo v prodajo še pred pričetkom novoletnih nakupov. Ta naj bi bila sočasno na voljo na ameriškem in evropskem trgu ter naj bi ponujala tako brezžično Wi-Fi kot 3G povezavo.

Miniaturni tablični računalnik iPad naj bi za prikazovanje slik uporabljal zaslon s 7,85-palčno oziroma 20-centimetrsko diagonalo. Ta naj bi v višino meril enako kot Googlova tablica Nexus 7 (okoli 198 milimetrov), v širino pa naj bi bil nekoliko širši. Debelina novinca naj bi bila primerljiva z večpredstavnostnim predvajalnikom iPod touch (8.5 milimetrov). To dejansko pomeni, da bo novi iPad celo tanjši od Amazonovega tabličnega računalnika Kindle Fire.

Apple naj bi miniaturni tablični računalnik iPad proti koncu leta »dostavil« le izbranim trgovcem širom sveta. Seznam držav in trgovcev naj bi bil objavljen tik pred pričetkom prodaje novinca. Upajmo, da računalniški gigant vsaj tokrat ne bo pozabil na državico na sončni strani Alp.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku