Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Fotoaparati in kamere
17.02.2023 07:27

Deli z drugimi:

Share

Brezžična kamera Reolink, ki se skrije pred nepridipravi in zlije z naravo

Nadzorne kamere postajajo vse pametnejše in prebrisane. Najnovejša brezžična kamera Reolink KEEN Ranger PT se lahko zakamuflira in tako skrije pred nepridipravi. Ta vsestranska IP kamera pa je sposobna več kot samo varovati vaš dom in posest.

Istočasno je za ljubitelje narave, lovce in vse tiste, ki na splošno uživajo v preživljanju časa na prostem. Je odličen pripomoček za zajemanje osupljivih fotografij narave in sledenje divjim živalim, ne da bi jih motili pri njihovi vsakdanji rutini.

Reolink je podjetje, ki ga najbolj poznamo po varnostnih kamerah za varovanje doma. Nedavno pa so svoje kamere začeli prilagajati tudi za divjino, po tem ko je interna raziskava pokazala, da veliko uporabnikov svoje zunanje varnostne kamere uporablja kot naprave za sledenje dogodkom v naravi. Na obstoječe Reolink varnostne kamere so dodali nekatere potrebne tehnologije, kot na primer infrardeče senzorje, višjo ločljivost, boljše zaznavanje dogodkov, poleg tega pa še kamuflažne barvne sheme.

Končni rezultat je lovska IP kamera Reolink KEEN Ranger PT. Poglejmo si, kaj vse zmore.

Reolink KEEN Ranger PT – na delu dan in noč v 2K ločljivosti

Senzor brezžične kamere Reolink KEEN Ranger PT se skriva v kupoli, ki se lahko nagiba in obrača. Ta mehanizem omogoča 355° obračanje in nagibanje do 140°. Samo kamero je priporočljivo namestiti na višjo lego, bodisi na drevo ali drog. Ker pa je s tem vzdrževanje oteženo, se je Reolink premišljeno domislil, da kamero opremi s SIM kartico in možnostjo neprestanega napajanja s priloženim solarnim panelom.

S tem so rešili dve težavi: menjavo polnih microSD kartic in polnjenje praznih baterij. Namesto ročnega kopiranja posnetkov iz microSD kartice (to še vedno lahko uporabite za varnostno kopijo), lahko uporabniki pošiljajo videoposnetke neposredno iz kamere Ranger PT na svoje pametne telefone ali računalnike z uporabo brezplačne aplikacije Keen. Vgrajena podpora za SIM kartico pomeni, da je kamera občutno manj omejena na izbor lokacije. Podobne zunanje varnostne kamere se zanašajo na Wi-Fi povezavo ali kabelsko omreženje. Reolink KEEN Ranger PT nima teh omejitev.

Postavite jo lahko praktično kjerkoli, pogoj je le dober mobilni signal. Ker je velika verjetnost, da boste kamero postavili nekje v divjino, kjer GPS ni ravno najbolj zanesljiv, lahko preko aplikacije ustvarite zemljevid in na njem označite, kam ste postavili IR kamero, kje ste opazili divje živali in podobno. Povezava z aplikacijo vam dodatno omogoča še ogled dogajanja v živo, predvajanje shranjenih videoposnetkov, samodejna obvestila in še več.

Lovska kamera Reolink snema v že omenjeni 2K ločljivosti (2560 x 1440 slikovnih točk). Posnetki so ostri in natančni tudi ponoči in pri daljših razdaljah (na voljo 12x digitalna povečava). Nočni nadzor je nekoliko drugačen kot pri podobnih lovskih kamerah. Namesto reflektorjev ali klasičnih IR LED, ki lahko prestrašijo divje živali in zaradi katerih se lahko poslovite od dobrih posnetkov, je Reolink Ranger PT opremljen z 12 nesvetlečimi IR LED, katerih živali ne bodo opazile. Posnetke lahko shranite lokalno na microSD kartico ali pa v oblak Reolink Cloud.

To pa ni edini znak, da gre za pametno kamero. Vgrajena je napredna tehnologija zaznavanja živali, oseb ali drugega gibanja. Lovska kamera uspešno razlikuje med živimi in neživimi predmeti ter med ljudmi in živalmi. Zaradi tega vas samodejna obvestila o pomembnih dogodkih ne bodo spravljala v nejevoljo, ker boste takoj vedeli, ali gre za človeški premik, premik divje živali ali pa kakšen nepomemben dogodek, kot na primer soj žarometov ali kaj podobnega.

Reolink KEEN Ranger PT sodi v naravo, bodisi za fotografiranje in sledenje živalim bodisi za varovanje vašega posestva. Če se sprašujete, kateri sosed je hodil po vašem vrtu ali pa preskočil ograjo, ga lahko ujamete med dejanjem s kamuflirano lovsko kamero Ranger. Ker bo izpostavljena številnim vremenskim razmeram, je Reolink poskrbel, da je kamera odporna na vodo, vročino, vlago in mraz. Odlikuje jo še glasovno upravljanje s pomočniki Google Assistant in Amazon Alexa in izredno hiter reakcijski čas. V pičle pol sekunde po zaznanem gibanju kamera že lahko začne snemati. Tako imate najboljše možnosti, da boste ujeli pretkanega gozdnega prebivalca.

 Za še več informacij o lovski kameri obiščite www.bonajo.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BONAJO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BONAJO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BONAJO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

Sony

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 588 11 54
Ob vstopu v novo tisočletje Sonyjeva strategija ostaja postati vodilno podjetje na področju širokopasovnih povezav skozi proizvodnjo filmov, glasbe, videoigric in interneta. Velik ... Več