Programska oprema
20.09.2005 14:53
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lotus Notes 7 in Lotus Domino 7

IBM je predstavil novo večjo nadgradnjo svoje vodilne rešitve za skupinsko sodelovanje Lotus Notes 7 in Lotus Domino 7. Platforma vsebuje nove lastnosti in orodja za lažje in bolj učinkovito delo tako IT administratorjev kot končnih uporabnikov.

Lotus Notes 7 vsebuje kar preko 120 novih lastnosti, ki med drugim omogočajo lažje urejanje vse večjih količin informacij. Vizualni indikatorji pomagajo pri organiziranju in upravljanju prejetih sporočil z označevanjem po pomembnosti in različnim označevanjem za skupinska sporočila ter tista, ki so namenjena zgolj uporabniku. Nove funkcionalnosti shranjevanja omogočajo samodejno odpiranje dokumentov in sporočil ob izklopu ali ponovnem zagonu sistema, kar uporabnikom daje večjo mobilnost, brez strahu pred izgubo dokumentov. Takojšnje sporočanje je integrirano v celotno platformo, vključno z elektronsko pošto in koledarjem, kar omogoča večjo produktivnost in odzivnost z neposredno povezavo uporabnikov z njihovimi ključnimi stiki.

Lotus Notes 7 in Lotus Domino 7 sta ključna elementa IBMove strategije Workplace. Odzivi strank so pokazali, da je pri izbiri programske platforme ključnega pomena zanesljiv in dolgoročen načrt razvoja, ki ne bo zahteval dodatnih nakupov programske opreme ali večjih migracij pri nadgradnji. IBM se tega drži in nove različice Lotus Notes in Domino predstavlja vsakih 12 do 18 mesecev, nadgradnja pa je zmeraj preprosta. Tako kar 90 odstotkov uporabnikov Lotus Notes in Domino uporablja zadnjo različico platforme, kar je edinstven primer nadgrajevanja v celotni industriji programske opreme.

Lotus Domino 7 vključuje tudi nova orodja za razvijalce aplikacij. Po podatkih strank jih letos kar 65 odstotkov razvija vsaj toliko novih aplikacij kot lansko leto, z novimi lastnostmi v Domino 7 pa pri IBMu pričakujejo, da se bo ta odstotek še dvignil. Vse bolj ključnega pomena je postalo zavarovanje obstoječih investicij v razvite aplikacije za Domino ob prehodu v spletne storitve, zato Domino 7 ponuja precej razširjen nabor razvojnih orodij. Lotus Domino 7 lahko sedaj deluje tudi kot gostitelj za spletne storitve, tako Lotus Notes kot Domino 7 pa sedaj lahko uporabljata tako NSF kot tudi IBM DB2 za shranjevanje aplikacij in podatkov. Uporaba IBM DB2 temelji na standardnem poizvednem jeziku SQL, kar odpira veliko novih možnosti.

Nova različica Lotus Domino pa ponuja tudi izboljšano delovanje. Po prvih preizkusih se je izkazalo, da Domino 7 zmore poganjati kar 50 odstotkov več uporabnikov po strežniku in zahteva približno 25 odstotka manj procesorske moči za obdelavo enake količine podatkov kot prejšnja različica. Hkrati pa Domino 7 vsebuje tudi nova orodja za samodejno nadzorovanje, vključno s tehnologijo Tivoli Analyzer, ki upravitelje sistemov samodejno opozorijo na morebitne težave z zmogljivostjo preden do njih sploh pride.

Družina izdelkov IBM Lotus Notes in Domino 7 je že na voljo in vključuje Lotus Sametime 7, Lotus QuickPlace 7, Lotus Domino Designer 7, Lotus Domino Web Access 7 in Lotus Domino Express 7. Strežnik IBM Lotus Domino 7 je na voljo za od 1431 dolarjev po procesorju, odjemalec IBM Lotus Notes 7 pa za 101 dolar po uporabniku. Lotus Domino 7 je trenutno na voljo za operacijske sisteme Microsoft Windows 2000, Windows 2003, IBM iSeries in zSeries (z/OS in Linux), AIX 5.2 ali 5.3, Sun Solaris 9 in SuSE Linux Enterprise Server 8 ali 9. Podpora za Red Hat Enterprise Linux 4 in Sun Solaris 10 bo na voljo v roku meseca dni. IBM Lotus Notes 7 je na voljo za operacijska sistema Microsoft Windows 2000 in XP, podpora za Apple Mac OS X je načrtovana za prihodnjo različico.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več