Računalništvo, telefonija
25.06.2011 18:52

Deli z drugimi:

Share

Lokalno in oblačno arhiviranje

CloudBox - preprosta, varna in dokaj draga rešitev za arhiviranje.
CloudBox - preprosta, varna in dokaj draga rešitev za arhiviranje.

Z vse več podatki, ki brezglavo hitijo v oblak in ob skepticizmu kakšna je pravzaprav varnost takšnih rešitev shranjevanja ključnih podatkov, se številni ljudje še vedno raje odločajo za zunanje trde diske, na katere lahko varno shranijo kar zajeten kupček pomembnih podatkov.

Prav zaradi tega, je podjetje LaCie predstavilo prvi zunanji disk CloudBox, ki podatke hkrati shranjuje na lokalni kot ravni strežnika v oblaku. Pri proizvajalcu pravijo, da takšen način arhiviranja podatkov zagotavlja visoko stopnjo varnosti podatkov, saj so podatki sinhrono na dveh mestih, hkrati pa so podatki še preden se pošljejo v oblak, zaščiteni na več ravneh varovanja podatkov, vključno z ohranjanjem dveh kopij določene datoteke in uporabo 128-bitnega AES šifriranja podatkov. Prenos podatkov v oblak poteka samodejno, in ko so podatki enkrat na zunanjem disku, računalnik pravzaprav več ni potreben. Priložen zunanji disk je kapacitete 100 GB, prav tako pa boste to količino lahko shranili v oblak. No vsaj v roku enega leta, saj bo po tem potrebna obnovitev uporabniškega računa, s čemer bo omogočeno nemoteno shranjevanje podatkov še v naprej.

Priporočena maloprodajna cena CloudBoxa za ameriški trg, naj bi se gibala nekje na 200 dolarjih, pri čemer pa za enkrat še ni znana cena letnega najema prostora v oblaku. Verjetno bo več znanega že naslednji mesec, ko podjetje produkt pošilja na prodajne police.


Prijavi napako v članku