Računalništvo, telefonija
09.03.2020 10:53
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ljubitelji konzolnih iger se morajo pripraviti na najhujše!

Igralni konzoli Sony Playstation 5 in Microsoft Xbox bi lahko luč sveta ugledali šele na začetku naslednjega leta.
Igralni konzoli Sony Playstation 5 in Microsoft Xbox bi lahko luč sveta ugledali šele na začetku naslednjega leta.

Verjetno trenutno najbolj “popularni” koronavirusu Covid-19 ni potrebno posebej izpostavljati. Kljub temu pa gre spomniti na to, da Covid-19 spada v skupino koronavirusov, ki pri ljudeh lahko ne povzročijo ničesar (okužbe sploh ne zaznamo), blagi ali resni prehlad, gripi podobno obolenje ali celo odpoved pljuč. Imunski sistem večinoma z njim opravi brez težav.

Pri koronavirusu so seveda možni tudi zapleti. Okuženi najpogosteje razvijejo netipično pljučnico, odporno na vsa trenutna zdravila, okrog 2 odstotkov (številke se od vira do vira razlikujejo) jih umre. To je tudi razlog, zakaj je proizvodnja elektronskih komponent in naprav na Kitajskem bolj kot ne obstala. Zaradi tega so mnogi poznavalci prepričani, da bo predstavitev trenutno najbolj pričakovanih igralnih konzol Sony Playstation 5 in nove Microsoftove konzole Xbox.

Koronavirus povzroča težave tudi na drugih področij konzolnih iger. Trenutno podjetje Nintendo namreč ne more izdelati dovolj prenosnih igralnih konzol Switch, da bi zadovoljil trenutno povpraševanje, Sony se pripravlja, da bo opustil celotno proizvodnjo igralne konzol PlayStation 4, podobne težave ima tudi podjetje Facebook z očali za virtualno resničnost Oculus Quest. Če se bo krizna s koronavirusom nadaljevala, bodo krizo začela čutiti vsa podjetja, ki imajo proizvodne zmogljivosti v Aziji, s tem pa posledično seveda tudi potrošniki in ljubitelji iger.


Prijavi napako v članku