Računalništvo, telefonija
09.04.2020 15:00

Deli z drugimi:

Share

Tudi prodajalke in prodajalci ljubezni so se morali preseliti na splet

Prodajalke in prodajalci ljubezni so v času epidemije novega koronavirusa ob številne posle. Zaradi težav pri zagotavljanju storitev v živo se v želju po zaslužku selijo na svetovni splet.
Tudi prodajalke in prodajalci ljubezni so se morali preseliti na splet
Tudi prodajalke in prodajalci ljubezni so se morali preseliti na splet

Zaradi karantene je bil padec zaslužka v panogi prodajalk in prodajalcev ljubezni neizbežen. Osebni stiki so prepovedani, zato so iznajdljivi našli novo pot – selijo se na svetovni splet. Neka domina iz Londona poroča o “katastrofalnih časih in izjemnem padcu prihodkov”. Dodaja, da večina njenih prihodkov izhaja iz osebnih stikov, le manjši del iz aktivnosti na internetu. A časi zahtevajo prilagoditve in domina seli svoj storitve na internet.

Ob tem se številni ponudniki bojijo, da bi za njihove posle izvedel partner ali družina, zato čakajo, da bo epidemija minila kar se da hitro. Prodajanje ljubezni na spletu pa ni mačji kašelj, na kar opozarjajo nekatera dekleta z Otoka. Menijo, da “kazanje prsi ni dovolj”, za prodajanje vsebin naj bi bilo pomembno dolgotrajnejše objavljanje in večje število sledilcev, kar pa zahteva precej časa in se ne zgodi čez noč. “Tudi vložek v opremo ni zanemarljiv, kupiti je potrebno različne igračke, dobro kamero, stojalo in kakovostno osvetlitev,” je selitev na splet komentirala Gracey, dekle iz Velike Britanije.

Dekleta, večina ponudnikov je res ženskega spola, tarnajo nad zasebnostjo, ki je na spletu primanjkuje, in zahtevnostjo spletnega poslovanja. Pri tem poudarjajo čustveno izpostavljenost in kako težko je biti več ur hkrati prijazen in privlačen. Aktivnosti pred spletno kamero so zaradi trenutne epidemije še zahtevnejše, konkurenca pa je vse večja. “Ko storitve na tradicionalni način niso več dostopne, posežejo uporabniki po ponudbi posnetkov v živo, spletnih kamerah,” je dejal poznavalec Max Benett, sicer ponudnik ene od spletnih strani s podobno vsebino.

Tudi spletne strani s podobno vsebino z druge strani Atlantika poročajo o porastu povpraševanja po tovrstnih spletnih vsebinah. V ZDA poročajo o kar 75 % povečanju ponudbe. Benett dodaja, da je porast opaziti v vseh državah, ki so uvedle karanteno. Ponudnikom je selitev na splet enostavnejša, če živijo sami. V primeru, da so v skupnem gospodinjstvu, se malce zaplete. Čeprav je povpraševanja po ljubezenskih storitvah veliko, ponujajo številna dekleta popuste, saj je postala konkurenca na spletu zelo močna. Benett dodaja, da so vsem strankam ponudii 10 minutne žetone, zato so kot neke vrste centralna banka, ki zagotavlja, da imajo dekleta dovolj povpraševanja in prihodkov. Italijanskim dekletom so medtem celo podvojili plačilo.

O prehodu tradicionalnih uporabnikov na svetovni splet pričajo tudi številke. Iz februarja na marec 2020 poročajo o veliki rasti iz številnih držav po svetu. Na Danskem beležijo več kot 50 % rast novih uporabnikov ljubezenskih vsebin na spletu, v Izraelu slabih 50 %. V Belgiji je rast znašala 35 %, v Švici več kot 25 %, v sosednji Italiji pa skoraj 10 %.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več