Računalništvo, telefonija
05.07.2014 10:46

Deli z drugimi:

Share

Livefan F2: Najboljša tablica Windows 7!

Tablični računalnik Livefan F2 na račun zmogljive strojne opreme lahko brez težav nadomesti prenosne računalnike.
Tablični računalnik Livefan F2 na račun zmogljive strojne opreme lahko brez težav nadomesti prenosne računalnike.

Kitajska je konec maja iz varnostnih razlogov prepovedala uporabo operacijskih sistemov Windows 8 in Windows 8.1 v javni upravi (bit.ly/kitajska-windows), saj obstaja zelo velika verjetnost, da je ameriška agencija za nacionalno varnost NSA (National Security Agency) vanj vgradila vrsto stranskih vrat v namene vohunjenja. Zaradi tega se je kitajsko podjetje Livefan pri pripravi tabličnega računalnika F2 odločilo za namestitev operacijskega sistema Windows 7, ki so ga že mnogi uporabniki osebnih računalnikov že označili za novi Windows XP. Zaradi izjemno zmogljive strojne opreme pa je novost kot nalašč tudi za najzahtevnejše uporabnike.

Nadvse zmogljiv tablični računalnik Livefan F2 je opremljen z 11,6-palčnim (29,5-centimetrskim) zaslonom zavidljive ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, za preračunavanje podatkov pa je na voljo 4-jedrni procesor Intel Core i7 ali 2-jedrni procesor Intel Celeron 1037U frekvence 1,8 gigahercev. Preostala strojna oprema obsega še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika, pogon Solid State s 64 gigabajti prostora, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk in spletna kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Tu so na voljo še brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, zunanji modem 3G in video izhod HDMI.

Tablici Livefan F2 maloprodajne vrednosti 370 evrov dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja zmogljiva baterija kapacietete 4.000 miliamperskih ur. Novost žal ni ravno priročna za prenos, saj meri kar 302 x 184 x 10 milimetrov in tehta zavidljivih 884 gramov.


Prijavi napako v članku