Igre
11.01.2008 09:52
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LittleBigPlanet

V vas razgraja kreativna žilica? Ste si pogosto, ko ste igrali Maria & Co. zaželeli, da bi lahko sami ustvarili platformščino, ne da bi vam bilo zaradi tega potrebno obširno znanje programiranja in ostalih veščin, potrebnih za izdelavo igre? Se preprosto želite ob igranju same igre občasno poigrati tudi z izdelavo stopenj, ki jih omogoča preprost vmesnik, in svoj izdelek pokazati celemu svetu? Se vam ne da ustvarjati, želite pa imeti na voljo vedno nove, zastonjske stopnje? Zadovoljitev omenjenih želja imajo v mislih pri Media Molecule in Sonyu s svojim simpatičnim LittleBigPlanet.

Po dušici je LBP torej platformščina s poudarkom na fiziki, integrirana z vmesnikom, ki vam omogoča izdelavo lastnih stopenj, preigravanje teh stopenj z do tremi prijatelji (ali neznanci, če vas nihče nima rad) in nesebično deljenje vaših zmazkov preko PlayStation mreže. Naša kristalna krogla že zdaj napoveduje, da bo cela četa nadobudnežev za Valentinovo izdelovala posladkane stopnje svojim dekletom in da bo najverjetneje kdo s pomočjo svoje stopnje celo zaprosil svojo družico za roko. Ideje že šibajo, skratka.

Upamo, da igra ne bo preveč omejena s svojim “uradnim” žanrom in da bodo lahko kreativneži kasneje naredili tudi kaj več kot le milijonto stopnjo, v kateri se je treba prebiti od točke A do točke B (uganko, dirkačino ali pa RPG, na primer). Upamo, da bodo tudi v srčkan LittleBigPlanet svet našla svojo pot orožja in eksplozije in kri (oh, kako so nas mediji pokvarili). In upamo, da se bo igra prijela, saj tudi močnejše konzole potrebujejo kaj več kot le tri-de-streljačine in akcijske avanture.

MajhnegaVelikegaPlaneta se lahko mirne duše veselijo le lastniki PlayStationa 3, igra pa bi naj bila izdana nekoč septembra, ko bi, predvidevamo, na nogah moral stati tudi že PlayStation Home.


Prijavi napako v članku