Računalništvo, telefonija
04.07.2015 09:19
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LibreBox: Miniaturni računalnik z Linuxom!

Miniaturni namizni računalnik LibreBox podjetja LibreTrend lahko povsem prilagodimo našim željam in potrebam.
Miniaturni namizni računalnik LibreBox podjetja LibreTrend lahko povsem prilagodimo našim željam in potrebam.

Portugalska družba LibreTrend je predstavila miniaturni namizni računalnik LibreBox, ki za razliko od konkurenčnih rešitev poganja odprtokodni operacijski sistem Linux. Na njem je namreč nameščen priljubljeni operacijski sistem Ubuntu z všečnim grafičnim vmesnikom MATE. Kupcem je sicer na voljo tudi različica z odprtokodnim operacijskim sistemom Trisquel GNU ali brez operacijskega sistema v kolikor se kupec odloči, da bo nanj namestil poljubni operacijski sistem.

Miniaturni namizni računalnik LibreBox podjetja LibreTrend velikosti le 20 x 20 x 4 centimetrov nas vsaj zlahka ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen z dvojedrnim procesorjem Intel 1037 s sredicami Haswell in frekvenco 1,8 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Intel in ptirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še podporo za dva trda diska ali en pogon Solid State, brezično povezavo Wi-Fi, štiri vmesnike USB 2.0 in video priključek VGA. Novost je tudi varčna z električno energijo, saj pri polni obremenitvi porabi komajda 19 vatov električne moči.

Miniaturni namizni računalnik LibreBox podjetja LibreTrend je za nameček povsem prilagodljiv potrebam kupcev, saj imajo na ti možnost izbire ustrezne strojne opreme, in sicer na spletni povezavi bit.ly/LibreTrend-LibreBox. Za osnovni model je potrebno odšteti le 295 evrov.


Prijavi napako v članku