Televizorji
10.01.2010 14:13

Deli z drugimi:

Share

LG z novim ultratankim televizorjem

Televizor v debelino meri le 6,9 mm.
Televizor v debelino meri le 6,9 mm.

Južnokorejski LG je te dni na sejmu CES postavil enega največjih razstavnih prostorov med udeleženci, saj meri skoraj 200 kvadratnih metrov. V nasprotju z obilnostjo razstavnega prostora pa je bil predstavljeni nov LED LCD televizor, ki se lahko pohvali prav s svojo skromnostjo. Kar se tiče debilne seveda. Ta je tako s svojimi 6.9 mm res izjemno tanek. Toda to še ne pomeni, da je skromen tudi seznam tehnoloških dobrot, ki jih vključuje. Kot bomo videli v nadaljevanju je ravno nasprotno.

Predstavljen model drugače pripada novi seriji imenovani INFINIA, ki vključuje 6 LCD televizorjev, ki za osvetljevanje vsi uporabljajo tehnologijo LED. Vrh ponudbe pa pripada ravno omenjenemu 47″ modelu, imenovanem LG Infinia LE9500, ki je za svojo inovativnost prejel tudi nagradno sejma CES 2010 “Best of Innovations Award“. Omenjeni model je skupaj z modelom LE8500 tudi prvi LCD zaslon na svetu, ki je prejel THX-ov certifikat THX Bright Room Mode, katerega cilj je čim boljša reprodukcija barv in drugih parametrov videa tudi pri svetlejših svetlobnih pogojih.

Skoraj odveč je poudariti, da televizor z ločljivostjo 1080p seveda podpira standard Full HD, saj je to za sodobne vrhunske modele že samoumevno. To pa še ni vse. Ima namreč vgrajen tudi spletni servis NetCast Entertainment Access, ki vključuje podporo storitvam kot so Skype, Netflix, YouTube in Napster ter Yahoo! Widgets za dostop do spletnih medijev in novic. Preseneča tudi osveževalna frekvenca, ki je kar 480Hz. Ta je pri manjšem modelu LE8500 nekoliko nižja, in sicer 240Hz, ostali modeli iz te serije pa sliko osvežujejo pri standardnih 120Hz.

Točen datum prihoda televizorja na police trgovin še ni znan, zgodil pa naj bi se še v tej polovici leta. Prav tako pa še ni znana niti cena, toda glede na tehnološko naprednost modela ta gotovo ne bo nizka.

Vas zanima več iz te teme?
LG televizorji LCD televizorji LED televizorji

Prijavi napako v članku