Računalništvo, telefonija
23.02.2016 14:31
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG z mobilnim telefonom G5 pripravljen na spopad z najboljšimi

LG G5 je prinesel nove standarde na področje pametnih mobilnih telefonov.
LG G5 je prinesel nove standarde na področje pametnih mobilnih telefonov.

Pri podjetju LG so za spopad z vrhunskimi mobilnimi telefoni najvplivnejših proizvajalcev pripravili pametni mobilni telefon G5, ki prinaša kar precej svežine na zdolgočasen trg mobilne telefonije. Eden izmed glavnih adutov novosti je nedvomno modularni način zamenjave določenih strojnih komponent. S pritiskom na namenski gumb se spodnji del telefona loči od ostanka ohišja, kar omogoča hitro zamenjavo baterije, izboljšanje zvoka (sistem Bang and Olufsen) in razširitev kamere Cam Plus z dodatno baterijo, dvostopenjskim sprožilcem in koleščkom za natančnejše približevanje pogleda.

Pametni mobilni telefon LG G5 nič manj ne navdušuje po strojni plati. Inženirji so ga namreč opremili s 5,3-palčnim (13,5-centimetrskim) zaslonom IPS, procesorjem Qualcomm Snapdragon 820 in štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Zaslon novosti je stalno vključen (tehnologija Always-On) in uporabniku prikazuje bistvene informacije, pri tem pa vsako uro porabi samo 0,8 odstotka baterije. Na kovinskem ohišju poleg bralnika prstnih odtisov na zadnji stranici ohišja najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti osmih milijonov slikovnih točk.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona LG G5 pa pričakovano najdemo mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow, ki je zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Novost bo prodajne police trgovin po vsem svetu ugledala v pomladnih mesecih.


Prijavi napako v članku