Računalništvo, telefonija
27.04.2017 13:17
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG se vrača v dobro formo med drugim tudi zaradi pametnih telefonov

LG se vrača v dobro formo med drugim tudi zaradi pametnih telefonov
LG se vrača v dobro formo med drugim tudi zaradi pametnih telefonov

Medtem, ko je večina medijev osredotočena izključno na dogajanje pri Applu in Samsungu, se veliko novega odvija tudi pri ostalih proizvajalcih pametnih telefonov. Podjetje LG je objavilo poslovne rezultate za prvo letošnje četrtletje in po dolgem času obtajajo razlogi za optimizem.

Dobiček podjetja je znašal 811 milijonov ameriških dolarjev in čeprav to v primerjavi s Samsungom, še bolj pa z Applom, ni veliko, kaže na okrevanje podjetja po večih letih slabšega poslovanja. Divizija pametnih telefonov je ob tem sicer zaključila z izgubo v višini 176 tisoč ameriških dolarjev vendar pa je ta izguba za več kot polovico manjša od enakega obdobja lani. Če k temu dodamo pozitivne odzive na najnovejši pametni telefon LG G6, ki se med drugim trži kot cenovno dostopnejša alternativa Samsungovemu Galaxy S8, so obeti za prihodnost pozitivni.

Največ podjetje zasluži s prodajo naprav v kategoriji bele tehnike. Prav tako dober posel za LG predstavljajo klimatske naprave. Obe kategoriji sta zabeležili veliko rast prodaje v prvih treh mesecih leta 2017. Pozitivni so odzviti tudi na produkte za domačo zabavo kjer se LG prav tako bori s Samsungom. Očitno si obe podjetji ne delita zgolj domačega trga ampak tudi večino panog v kateri ponujata lastne produkte.

Pri pametnih telefonih je podjetje v preteklosti izvajalo številne eksperimente kot je na primer modularni telefon. Slednji se na trgu ni obnesel vendar pa je mogoče ravno zaradi tega podjetje znova preizkusilo nekaj novega in na trgu kot prvo predstavilo pametni telefon z razmerjem stranic 18:9. S tem si je LG zagotovil veliko pozornosti in tudi oddobravanja saj novo razmerje stranic omogoča lažje držanje pametnega telefona v eni roki kljub večji velikosti zaslona. Za podoben korak so se pozneje odločili tudi pri Samsungu in brez dvoma bodo novemu trendu pri razmerju stranic sledili ostali proizvajalci pametnih telefonov.


Prijavi napako v članku