Računalništvo, telefonija
01.10.2015 13:46
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG s prenosniki Gram osvojil ZDA!

Prenosniki LG Gram bodo zlahka opravili s konkurenco.
Prenosniki LG Gram bodo zlahka opravili s konkurenco.

Podjetje LG Electronics je ponudilo v prodajo nadvse zanimive prenosne računalnike družne Gram, ki so dobesedno obnoreli najzahtevnejše uporabnike onkraj luže. Tu namreč gre za ultralahke prenosnike, ki so opremljeni s 13-palčno (33-centimetrsko) in 14-palčno (35,6-centimetrsko) diagonalo in tehtajo le slab kilogram. Poleg tega je zaslon novincev opremljen z zelo tankimi robovi, kar zagotavlja omejene dimenzije ohišja in uporabniku ponuja izjemno uporabniško izkušnjo.

Čeprav ultrakompaktni prenosni računalniki LG Gram tehtajo le slab kilogram, bodo zlahka opravili tudi z najzahtevnejšimi nalogami, saj za preračunavanje podatkov uporabljajo Intelove procesorje s sredicami Broadwell v navezi z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še pogon Solid State kapacitete 128 gigabajtov oziroma 256 gigabajtov, priključek HDMI in reža za pomnilniške kartice microSD. Tu ne manjkata niti vmesnik USB-C ter osvetljena tipkovnica za lažje delo. Na prenosnikih LG Gram je seveda prednameščen Microsoftov operacijski sistem Windows 10.

Zaradi kompaktnih dimenzij in visoke zmogljivosti so prenosni računalniki LG družine Gram pričakovano nekoliko dražji od konkurence. Njihova maloprodajna cena se onkraj luže namreč giba med preračunanimi 900 evri in preračunanimi 1.250 evri.


Prijavi napako v članku