Telefoni
11.01.2010 12:12

Deli z drugimi:

Share

LG na CES 2010 predstavil svoj drugi mobilnik z operacijskim sistemom Android

Operacijski sistem Android se vse bolj seli tudi na LG-je.
Operacijski sistem Android se vse bolj seli tudi na LG-je.

Letošnja izvedba sejma Consumer Electronics Show (CES) je prinesla tudi predstavitev zanimivega mobilnega telefona podjetja LG z imenom GT540 Swift. Gre za drugi LG-jev mobilnik (poleg GW620), ki ga poganja Googlov operacijski sistem Android. Mobilnik, ki po vizualnosti spominja na model KU990 Viewty, je odet v različne barve. Med nijmi najdemo tudi roza, kar bo razveselilo marsikatero pripadnico nežnejšega spola.

Za izdelavo fotografij pri novem GT540 Swift skrbi fotoaparat s 3 milijoni točk ter avtomatskim fokusom. Svoje fotografske umetnije in ostale stvari si bodo uporabniki lahko ogledali na 3-inčnem zaslonu na dotik, ki zmore prikazati resolucijo 320×480. Za vse navdušence nad socialnimi omrežji ima vgrajen tudi SNS Manager, preko katerega bo možno preprosto dostopati do strani, kot sta Facebook in Twitter. Med ostalimi omembe vrednimi specifikacijami so še GPS navigacija, 3G s HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, microSD reža za kartice ter podpora predvajanju DivX in WMV video posnetkov.

Po napovedih naj bi mobilnik GT540 Swift v prodajalnah širom po svetu ugledali meseca aprila. Natančnejših podatkov o njegovi ceni zaenkrat še ni, ve se le, da bo cenovno precej dostopen.


Prijavi napako v članku