Strojna oprema
20.03.2008 12:35

Deli z drugimi:

Share

Lexmarkovi brezžični tiskalniki za študente in domače uporabnike


Lexmark X3650

Korporacija Lexmark je predstavila novo linijo brizgalnih tiskalnikov (Z2300, Z2420) ter večopravilnih naprav (X3650, X4650, X2600), namenjenih domačim uporabnikom ter študentom. Med novostmi najdemo dva brezžična tiskalnika in prvi tiskalnik na svetu, ki na prednji strani premore vmesnik za hiter priklop prenosnega računalnika.

Raziskave podjetja IDC za področje ZDA so preteklo leto pokazale prevlado v prodaji prenosnih računalnikov nad njihovimi namiznimi brati. Obenem pri IDC ugotavljajo, da je priljubljenost in razširjenost brezžičnih omrežij vse večja, saj je po njihovih podatkih v ZDA že 29 milijonov domačih brezžičnih omrežij. Raziskava tržišča, opravljena s strani GfK, je konec preteklega leta pokazala, da ima Lexmark v segmentu brezžičnih tiskalniških rešitev vodilni, 42-odstotni tržni delež.

Za hitrejše opravljanje dela z mobilnimi napravami so pri Lexmarku prilagodili svoje izdelke, s katerimi je brezžično tiskanje še enostavnejše in dostopnejše. Pozabili niso niti na tiste uporabnike, katerih prenosni računalniki niso opremljeni z brezžičnim vmesnikom. Tem so namenili vmesnik, preko katerega lahko svoj prenosnik povežejo s tiskalnikom.


Lexmark X4650

“Lexmark se osredotoča na odstranjevanje ovir, ki pestijo mobilne uporabnike, in ponuja odlično tiskalniško izkušnjo vsem uporabnikom,” je povedal Paul A. Rooke, Lexmarkov izvršni podpredsednik in vodja oddelka za potrošniške tiskalniške rešitve. “Naša nova serija tiskalnikov, namenjenih domačim uporabnikom in študentom, prinaša svobodo in mobilnost v svet tiskalnikov, celotna rešitev je preprosta za uporabo. Dodatno zagotovilo za odlično uporabniško izkušnjo nudi tudi zanesljiva tehnična podpora, za nameček pa smo nove izdelke oblekli v elegantno in prepoznavno podobo.”
Med ključnimi prednostmi novih tiskalnikov izpostavljajo – hitro in preprosto namestitev, ki zahteva vsega 10 minut časa, novi, intuitivni dizajn upravljavske konzole, pomočnika v obliki spletne orodjarne, ki skrbi za enostavno tiskanje preko interneta.


Lexmark Z2300

Serija brizgalnih tiskalnikov, namenjenih domači in študentski uporabi vsebuje tri novince: Lexmark Z2420 Wireless, ki ga bodo v ZDA cenili na slabih 80 ameriških dolarjev, Lexmark X3650 All-in-One s ceno 80 zelencev ter Lexmark X4650 Wireless All-in-One, za katerega bodo ameriški trgovci zahtevali slabih 130 dolarjev.

Obenem so pri Lexmarku predstavili še dva brizgalna tiskalnika, namenjena najmanj zahtevnim uporabnikom: Lexmark Z2300 s ceno slabih 35 dolarjev ter Lexmark X2600 All-in-One, cenjen na 60 zelencev.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več