Računalništvo, telefonija
07.05.2004 09:00
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LevelOne novosti

Podjetje Digital Data Communications je na letošnjem CeBITu predstavila veliko nove opreme, ki bo uporabnikom na voljo v sredini in v drugi polovici tega leta. Ponudbo omrežne opreme bodo obogatili z novostmi, med katerimi velja posebej poudariti novo serijo usmerjevalnikov WBR-340X, ki združuje lokalna brezžična in ožičena omrežja in jih prek ADSL ali kabelskega omrežja povezuje v internet, usmerjevalnik FBR-1413TX, namenjen uporabi doma in v manjših podjetjih, gigabitna stikala ProCon, paket CamCon Camera Server (CSS), digitalni nadzorni sistem za nadzor prostorov prek interneta, in družino mrežnih vmesnikov PowerCon Homeplug, ki omogočajo prenos podatkov prek električnega omrežja s hitrostjo do 14 Mbps.

CamCon Camera Server (CCS) omogoča preprost nadzor, upravljanje s kamerami, shranjevanje in pregledovanje videa preko kateregakoli računalnika v omrežju z uporabo spletnega pregledovalnika. Uporabljamo ga lahko z obstoječimi napravami za nadzor prostorov, samostojno ali pa kot del porazdeljenega nadzornega sistema, ki omogoča pooblaščenim uporabnikom nadzor, upravljanje s kamerami, shranjevanje in pregledovanje videa preko kateregakoli računalnika v omrežju z uporabo spletnega pregledovalnika. Fleksibilna zasnova omogoča preprosto dodajanje novih kamer ali dodatkov drugih proizvajalcev – denimo alarma ali senzorjev gibanja. CCS je kot nalašč za uporabo v velikih podjetjih, v javnih prostorih, pri nadzoru proizvodnje, avtocest in za policijsko delo.

Usmerjevalnika WBR-3405TX v enem ohišju združuje štirivratno stikalo za 10/100 Mbps Ethernet, vrata WAN hitrosti 10/100 Mbps za priklop na internet prek ADSL ali kabelskega modema in dostopno točko za brezžična omrežja hitrosti do 54Mbps/108Mbps (IEEE82.11b in IEEE 802.11g), ki samodejno prepozna vse brezžične mrežne kartice v okolici. Tako omogoča preprosto povezovanje v internet iz omrežja Ethernet in najnovejših brezžičnih omrežij. Pri LevelOne so poskrbeli tudi za varnost- brezžična povezava je kodirana po standardu WEP s 64 ali 128-bitnim kodiranjem, usmerjevalnik vključuje požarni zid, podpora standardu Ipsec pa omogoča povezovanje v zasebna omrežja VPN. Usmerjevalnik je v Sloveniji že dostopen.


Prijavi napako v članku