Računalništvo, telefonija
10.10.2013 16:50

Deli z drugimi:

Share

Letos na FRI v blatu že do pasu!

Letošnja sezona se začenja z novim imenom "Do pasu v blatu". V tokratni sezoni boste spoznali vrsto tehnologij ter znanj, s katerimi se vsak dan srečujejo zanimivi posamezniki iz startup-ov ter resnejši industrijalci, ki bodo trdo prisluženo znanje z vami delili vsak mesec na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.
Letos na FRI v blatu že do pasu!
Letos na FRI v blatu že do pasu!

Letošnja sezona se začenja z novim imenom “Do pasu v blatu”. V tokratni sezoni boste spoznali vrsto tehnologij ter znanj, s katerimi se vsak dan srečujejo zanimivi posamezniki iz startup-ov ter resnejši industrijalci, ki bodo trdo prisluženo znanje z vami delili vsak mesec na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Letos sodelujejo podjetja Celtra, Dawn of Play, Outfit7, Zemanta, Klika in mnogi drugi.

Poslanstvo predavanj “Do pasu v blatu” je usmerjeno tudi v ustvarjanje skupnosti radovednih ljudi, zato vse udeležence predavanj prosimo, da udeležbo na posameznih predavanjih tudi potrdijo na meetup.com.

Na meetup.com/vblatu boste tudi redno obveščeni o novih predavanjih tekom sezone. Tweet-e s hashtagom #vblatu redno prebirata tudi organizatorja @tomaz in @andraz, kjer lahko zastavite tudi poljubna vprašanja in predloge.

Najavljamo pa že prvo predavanje v novi sezoni, ki bo 29. oktobra ob 17.00 v P2 na Fakulteti za računalništvo in informatiko:

Dream of Pixels under the hood

Dolgoletni razvijalec mobilnih iger Žiga Hajduković bo na predavanju pokazal celoten nabor znanj in tehnologij, ki so potrebne za nastanek moderne mobilne igre. Dream of Pixels je dokaj enostavna miselna igra s tetromini, ki izvira iz ideje Tetrisa v obratno smer. Od te ideje do končne igre pa se med drugim odvija proces snovanja igre (game design) s ciljem narediti igro čimbolj enostavno in zabavno za igralca, pa čeprav toliko bolj komplicirano pod pokrovom. A*, optimalno iskanje poti, hevristika in vreče tetrominov – ne, pseudo-naključja niso naključna.

Žiga Hajduković je soustanovitelj podjetja Razum in studija za razvoj iger Dawn of Play. Igre snuje že od malega, vse pa se je začelo z 1d Tetrisom, nadaljevalo z igro za možgane Twinoo in najbolj nedavno z Dream of Pixels, ki je požela zelo visoke ocene tako igralcev kot tudi strokovne javnosti pri največjih portalih z recenzijami mobilnih iger.

Vabljeni!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku