Računalništvo, telefonija
06.01.2017 09:49

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z odličnimi, a poceni očali navidezno resničnost

Očala za navidezno resničnost Lenovo VR obetajo veliko!
Očala za navidezno resničnost Lenovo VR obetajo veliko!

Ker zna biti resnični svet dolgočasen in neprijeten, ljudje že od nekdaj na takšen ali drugačni način bežimo od njega. To je v zadnjih nekaj letih povzročilo hiter razvoj navidezne in razširjene resničnosti, predvsem v smeri priprave očal za navidezno resničnost. Ker pa se te vse pogosteje uporabljajo za igranje računalniških iger, v podjetniškem svetu, za zabavo in podobno, se je za vstop na ta zanimiv trg odločilo tudi podjetje Lenovo, in sicer s pripravo nadvse zanimivega izdelka.

Lenovo bo svoja edinstvena očala za navidezno resničnost javnosti predstavilo na letošnjem sejmu zabavne elektronike CES 2017, zanje pa naj bi bili v prosti prodaji potrebno odšteti zgolj okoli preračunanih 385 evrov. Novost naj bi skupno tehtala le okoli 350 gramov (precej manj od konkurence), za prikazovanje slik pa bosta na voljo zaslona OLED ločljivosti 1.440 x 1.440 slikovnih točk. Ker so očala za navidezno resničnost podjetja Lenovo opremljena še z dvema spletnima kamerama, jih bo mogoče brez težav uporabljati tudi za namene razširjene resničnosti.

Ker gre pri prvih očalih za navidezno resničnost podjetja Lenovo za edinstven izdelek, so mnogi poznavalci prepričani, da bi lahko novost uporabniki sprejeli z odprtimi rokami. Več o samem izdelku pa bo znanega še pred koncem januarja.


Prijavi napako v članku