Računalništvo, telefonija
17.08.2012 09:25

Deli z drugimi:

Share

Lenovo raste že 13-o četrtletje zapored

Družba Lenovo Group je objavila poslovne rezultate za prvo poslovno četrtletje poslovnega leta 2012/2013, ki se je končalo 30. junija 2012. V tem četrtletju so ustvarili za 8 milijard dolarjev prihodkov (35-odstotno povečanje v primerjavi s prvim četrtletjem poslovnega leta 2011/2012), tržni delež Lenova pa se je na globalnem trgu PC segmenta zvišal na rekordnih 15-odstotkov*. Za 30 odstotkov, na 141 milijonov ameriških dolarjev, je v zadnjem četrtletju zrasel tudi neto dobiček družbe. Družba Lenovo Group, drugi največji proizvajalec računalnikov na svetu, je zabeležila novo rekordno četrtletje in najvišje vrednosti prodaje, dobička pred obdavčitvijo ter tržnega deleža.
Lenovo raste že 13-o četrtletje zapored
Lenovo raste že 13-o četrtletje zapored

Lenovo

je kljub padcu prodaje globalnega trga v PC segmentu uspelo obseg prodaje povečevati že trinajsto četrtletje zapored, enajsto četrtletje zapored pa raste najhitreje v družbi štirih največjih proizvajalcev. Družba Lenovo je uspela uravnotežiti rast prodaje v vseh regijah ter posameznih tržnih segmentih. V regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod, Afrika), ki predstavlja 20-odstotkov celotnega obsega prodaje, je obseg prodaje zrasel celo za 65,3-odstotka, na Kitajskem, ki predstavlja s 44 odstotki največji trg Lenova, je bila rast 24-odstotna, v regiji, v katero sodijo Azija – Pacifik in Latinska Amerika, ki predstavlja 21 odstotkov vse prodaje, je bila rast 59,2-odstotna, v Severni Ameriki, ki predstavlja 15 odstotkov prodaje, pa so zabeležili 8,6-odstotno rast.

Prenosni računalniki s 54 odstotki predstavljajo glavnino prodaje Lenova v prvem četrtletju poslovnega leta 2012/2013. V tem četrtletju so zabeležili rast prodaje v višini 23 odstotkov. Tretjino prodaje predstavljajo namizni računalniki, katerih prodajo so povečali za 26 odstotkov. Zdaj že eno leto novi oddelek za mobilne internetne rešitve, imenovani MIHD, ki skrbi za razvoj novih, s spletom povezanih digitalnih naprav, kot so tablični računalniki, pametni telefoni, pametni televizorji ter druge naprave, povezane z računalništvom v oblaku, pa že dosega 7 odstotkov celotne prodaje Lenova in beleži 173-odstotno rast v primerjavi s primerljivim četrtletjem prejšnjega poslovnega leta.

* IDC data 2Q 2012

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku