Računalništvo, telefonija
11.01.2021 08:43

Deli z drugimi:

Share

Lenovo presenetil z očali za navidezno resničnost ThinkReality A3

Večpredstavnostna očala Lenovo ThinkReality A3 bodo kot nalašč predvsem za podjetniška okolja.
Večpredstavnostna očala Lenovo ThinkReality A3 bodo kot nalašč predvsem za podjetniška okolja.

Podjetje Lenovo je platforma ThinkReality javnosti predstavilo že leta 2019. Ta uporabnikom dejansko omogoča interakcijo in sodelovanje s 3D in digitalnimi informacijami v realnem svetu, s čimer izboljša njihovo zaznavanje konteksta in učinkovitost. Platforma podpira različne naprave in storitve iz oblaka, zato jo podjetja enostavno umestijo v svoje poslovno okolje ter upravljajo z rešitvami AR in VR ne glede na operacijski sistem, oblačno storitev ali napravo.

Nova naprava v družini ThinkReality so očala ThinkReality A3, ki jih je podjetje Lenovo predstavilo v okviru nedavnega sejma potrošniške elektronike CES 2021. Gre za lahka očala, ki uporabniku omogočajo ogled vsebin v obogateni resničnosti brez uporabe rok. Namenjena so tudi poslovnim okoljem, ki želijo še dodatno izboljšati produktivnost zaposlenih. Očala ThinkReality A3 lahko povežemo z osebnimi računalniki ter izbranimi pametnimi mobilnimi telefoni podjetja Motorola, ki temeljijo na platformi Snapdragon 800 ali novejši preko vmesnika USB-C.

Pri tem velja omeniti, da očala ThinkReality A3 temeljijo na osnovi mobilne platforme Qualcomm Snapdragon XR1 ter razpolagajo z zaslonoma ločljivosti 1080p, ki lahko uporabniku sočasno prikažejo do pet navideznih zaslonov. Tu je na voljo še spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, s katero lahko zajamemo videoposnetke do ločljivosti 1080p. Večpredstavnostna očala Lenovo ThinkReality A3 bodo naprodaj v drugi polovici letošnjega leta, maloprodajna cena pa še ni znana.


Prijavi napako v članku