Računalništvo, telefonija
07.01.2011 17:12

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavil 11 novih prenosnikov IdeaPad

Lenovo je v začetku leta 2011 predstavil kar 11 novih prenosnih računalnikov iz družine IdeaPad. Uporabniki jih bodo prepoznali po tankem dizajnu, odličnih zmogljivostih, živih barvah ter prijaznih cenah.
Lenovo IdeaPad S205
Lenovo IdeaPad S205

“Tako inženirji kot uporabniki so navdušeni nad našimi novimi izdelki iz družine IdeaPad, s katerimi postavljamo nove smernice oblikovanja računalnikov. Ponosni smo tudi na tehnološke rešitve, s katerimi se nekateri prenosniki zaženejo v manj kot 10 sekundah,” je povedal podpredsednik družbe Lenovo Dion Weisler.

IdeaPad Y570d, Y570, Y470 – Mobilna zabava z izjemnimi zmogljivostmi

Novi prenosni računalniki Lenovo IdeaPad Y570d, Y570 ter Y470 so opremljeni z najnovejšimi mobilnimi procesorji ter vrsto orodij, ki omogočajo intuitivno delo ali zabavo. Celotna serija IdeaPad Y je namreč opremljena z naborom tehnologij Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7, ki uporabnikom postrežejo z v povprečju 20 sekund hitrejšim zagonom operacijskega sistema. Modela IdeaPad Y470 in Y570 z vgrajenim pogonom SSD (tehnologija Rapid Drive) pa Windows 7 naložita v manj kot 10 sekundah. Lenovo inženirji so izbrane modele opremili tako s pogoni SSD kot tudi HDD ter na ta način dobili idealno kombinacijo hitrosti in kapacitete za hrambo podatkov.

Prenosniki iz serije Y so opremljeni z novimi Intel Core procesorji (do modelov i7), med grafičnimi rešitvami pa je moč izbrati tudi kartico Nvidia GT 550M 1GB. Poudarek pri snovanju novih modelov je temeljil na multimedijski izkušnji, rešitev OneKey® Theatre II pa omogoča prilagajanje naprednih avdio in video nastavitev s pomočjo gumba. V prenosnike so vgrajeni kakovostni zvočniki proizvajalca JBL, ki omogočajo tudi predvajanje prostorskega zvoka.

Model IdeaPad Y570d je namenjen igričarjem, saj je opremljen s 3D-tehnologijami proizvajalca Nvidia. Priložena so tudi 3D-očala, s katerimi lahko uporabnik uživa v 3D-ogledu iger, filmov ter fotografij.

IdeaPad Z570, Z470, Z370 – prenosniki s stilom

Serija IdeaPad Z je namenjena stilsko ozaveščenim uporabnikom z dinamičnim življenjskim slogom. Novinca IdeaPad Z470 in Z370 sta opremljen s futuristično barvno kombinacijo in poslikavo, ljubiteljem minimalizma pa je namenjen model IdeaPad Z570, ki s svojo kovinsko obrobo izžareva luksuz. Prenosnike IdeaPad iz serije Z poganjajo zmogljivi Intel Core i7 procesorji, med nameščenimi dodatki je tudi Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7. Prenosniki ponujajo visokoločljive zaslone, ki so na voljo v 13,3-, 14- ter 15,6-palčni izvedbi. Za multimedijske užitke skrbijo zvočne tehnologije Dolby Advanced Audio in SRS® Premium Sound™ ter rešitev OneKey™ Theater II. Za kristalno čiste video posnetke si lahko uporabniki izberejo tudi Blu-ray pogon.

IdeaPad S100, S205 – digitalni pomočnik z vrsto presenečenj

V razredu ultraprenosnih računalnikov Lenovo z novim modelnim letom ponuja dva stilska računalnika. IdeaPad S205 je mini prenosnik, opremljen z 11,6-palčnim zaslonom ter lično oblikovano tipkovnico, ki omogoča udobno tipkanje tudi na prenosnikih manjših zunanjih mer. Je idealen spremljevalec na poti in omogoča brezžično povezovanje v internet. Med naprednimi funkcijami velja omeniti DirectShare, ki uporabnikom omogoča sinhronizacijo z drugimi računalniki brez internetne povezave.

Naslednik izjemno priljubljenega modela Lenovo S10-3 je novi IdeaPad S100. Vgrajen ima 10,1-palčni zaslon z LED-osvetlitvijo ter novo tipkovnico AccuType. S težo, nižjo od kilograma, ter pestrim izborom živahnih barv, je idealna izbira za vse mobilne uporabnike.

IdeaPad V370, V470, V570 – za hitrejše in pametnejše delo

Prenosnike IdeaPad V370, V470 ter V570 odlikuje aluminijasto ohišje z debelino vsega 21 milimetrov. Namenjeni uporabi v manjših in domačih pisarnah, so opremljeni z zmogljivimi procesorji Intel Core, Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7 in tehnologijo RapidBoot.

Velik poudarek so inženirji namenili tudi varnosti podatkov na prenosnikih. Za izdelavo varnostnih kopij skrbi rešitev OneKey™ Rescue System, enkripciji podatkov ter zaščiti pred neželenimi vpogledi pa so namenjena orodja Lenovo Security Suite. Za varnejšo prijavo v računalnik poskrbi tudi vgrajeni bralnik prstnih odtisov, uporabnik pa lahko v nastavitvah nastavi neuporabo vmesnikov USB za prenos podatkov.

Predstavljeni računalniki Lenovo IdeaPad bodo na voljo v prihodnjih mesecih, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več