Računalništvo, telefonija
14.05.2012 17:13
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo nadgrajuje namizno računalništvo z računalniki ThinkCentre M in Edge

Družba Lenovo, drugi največji proizvajalec računalnikov na svetu, je predstavila nove modele računalnikov iz družin ThinkCentre M in Edge. Računalniki tipa vse-v-enem so prilagojeni potrebam poslovnih okolij, saj vključujejo zmogljive in varčne procesorje Intel Core tretje generacije, napredno hlajenje ter vrsto novih izboljšav in nadgradenj, med drugim tudi rešitve za večjo produktivnost ob uporabi več zaslonov.
Lenovo nadgrajuje namizno računalništvo z računalniki ThinkCentre M in Edge
Lenovo nadgrajuje namizno računalništvo z računalniki ThinkCentre M in Edge

“Poslovni uporabniki si želijo računalnikov, ki bodo pisani na kožo njihovim okoljem. Zahtevajo produktivnost svojih orodij, veliko poudarka je namenjenega tudi rešitvam za komunikacijo in sodelovanje. Novi namizni računalniki ThinkCentre nudijo prav to – še boljšo večopravilnost, visoke zmogljivosti ter produktivnost, zapakirano v ergonomska in manjša ohišja. Hkrati upraviteljem IT v podjetjih bistveno olajšajo delo in skrb za računalnike,”

je povedal generalni direktor oddelka za namizno računalništvo v družbi Lenovo Tom Shell.

ThinkCentre Edge 92z All-in-One – stil in zmogljivosti za poslovna okolja
ThinkCentre Edge 92z je Lenovov najtanjši računalnik vse-v-enem. 21,5-palčni zaslon, opremljen s prevleko Infinity Glass, matriko IPS ter osvetlitvijo LED, je debel le 6,5 cm in spominja bolj na računalniški monitor kot celoten računalnik. Vanj je vgrajen Intel Core procesor tretje generacije (do modelov i7), med naprednimi programskimi orodji v Lenovo Solution Center pa najdemo aplikacije za oddaljeni dostop, upravljanje z energijo in posodobitvami sistema. Hitrejšemu delu in povečani produktivnosti služita tudi nabor rešitev Lenovo Enhanced Experience 3 (EE3) ter integrirana kamera in mikrofon visoke ločljivosti, ki skrbita za kakovostne videokonference.

Med inovativne dodatke računalnika ThinkCentre Edge 92z se uvršča opcija na dotik občutljivega zaslona, ki prepozna do 10 sočasnih pritiskov. Rešitev Lenovo View Management Utility v poslovnih okoljih z več zasloni skrbi za enostavno upravljanje z njimi. Poslovni uporabniki s področij oglaševanja, dizajna, izobraževanja in drugih bodo cenili tudi sposobnost brezžičnega pošiljanja slike na sodobne televizorje, projektorje in monitorje s pomočjo vgrajene tehnologije Intel Wireless Display (WiDi).

ThinkCentre Edge 72 in 72z All-in-One
Podjetja, ki iščejo elegantne, a zmogljive računalnike, bodo navdušena nad modeloma ThinkCentre Edge 72 ter ThinkCentre Edge 72z, saj ju lahko zlahka umestijo v pisarniško okolje. Opremljena sta z najnovejšimi Intel Core procesorji tretje generacije ter naborom produktivne programske opreme Lenovo Enhanced Experience 3. Model ThinkCentre Edge 72 premore podporo za dva ločena zaslona s priključki VGA ali DVI, medtem ko je računalnik ThinkCentre Edge 72z All-in-One vgrajen v ohišje 20-palčnega monitorja. Oba računalnika sta na voljo tudi s pogoni SSD, ki še dodatno pohitrijo čas zagona računalnika in odzivnost aplikacij.

ThinkCentre M72z – narejen za posel
Delovna okolja v panogah zdravstva, izobraževanja ter javni upravi navadno zahtevajo manjše računalniške rešitve, a se kljub temu ne želijo odpovedati zmogljivostim. Računalnik ThinkCentre M72z All-in-One, ki je vgrajen v ohišje 20-palčnega monitorja, je ob uporabi opcijske brezžične miške in tipkovnice kar 65 odstotkov manjši od tradicionalnih rešitev, pri čemer elegantno odpravi tudi nered s kabli. 20-palčni zaslon z LED-osvetlitvijo je na voljo tudi v na dotik občutljivi različici, vgrajena visokoločljiva kamera in mikrofon pa prinašata povsem novo izkušnjo na področju združenih komunikacij. Za varovanje občutljivih poslovnih podatkov skrbi varnostni čip TPM (Trusted Platform Module), podjetja pa si ob nakupu lahko omislijo tudi diske s samodejno enkripcijo podatkov. Za varnost skrbi še tehnologija Lenovo PC Auto Lock, ki s pomočjo spletne kamere zazna, da uporabnika ni za računalnikom ter ga varno zaklene.

ThinkCentre M72e – odlična vrednost
Računalnik ThinkCentre M72e je na voljo v kar treh različicah – klasičnem stolpu, majhnem stolpu (SFF) ter novem super tankem ohišju, ki ima vsega en liter prostornine. Kljub temu je računalnik opremljen s procesorjem Intel Core tretje generacije, do 16 GB delovnega pomnilnika ter tehnologijami Lenovo EE3 za hitrejši zagon in izklop. Za dodatno produktivnost in učinkovitost sta opcijsko na voljo še rešitvi WiFi ter Bluetooth.

ThinkCentre M82 – zanesljiv spremljevalec poslovnih okolij
Računalniki ThinkCentre M82 nudijo enake lastnosti kot modeli M72e, vključno s tehnologijami Lenovo EE3 and ICE 2.0. Opremljeni so tudi z varnostnim čipom TPM, njihova ohišja pa omogočajo bolj učinkovito hlajenje ter povečano zanesljivost delovanja.

Zlato za zeleno
Namizni računalniki ThinkCentre M72e, M72z ter M82 so visoko energijsko učinkoviti, kar potrjujejo certifikati skladnosti z okoljskimi standardi, kot so ENERGY STAR® 5.2, EPEAT® Gold ter Cisco EnergyWise. Model M82 je prejel tudi potrdilo UL Environment Gold za energijsko učinkovitost, medtem ko podobne rezultate z visoko učinkovitim napajalnikom (90 Plus Platinum) dosega tudi model M72e. Model M72z se lahko pohvali s certifikatom TCO Edge, ki je trenutno najboljši namizni računalnik glede uporabe obnovljivih materialov in ter zmanjšanega škodljivega vpliva na okolje.

Cene in dobavljivost
Računalniki Lenovo ThinkCentre nove generacije bodo v Sloveniji naprodaj konec poletja, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku