Računalništvo, telefonija
24.02.2015 12:11
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo N21 Chromebook z izjemno odpornim ohišjem

Prenosni računalnik Lenovo N21 Chromebook lahko brez poškodb preživi padce z višine do 70 centimetrov.
Prenosni računalnik Lenovo N21 Chromebook lahko brez poškodb preživi padce z višine do 70 centimetrov.

Zaradi vse večje priljubljenosti prenosnih računalnikov Chromebook ne preseneča, da se na trgu pojavljajo iz dneva v dan bolj zanimivi izdelki. Tokrat so se še posebno izkazali pri podjetju Lenovo, saj so pripravili prenosnik Chromebook z oznako N21, ki se po kakovosti ohišja lahko brez težav primerja celo s prenosniki višjega cenovnega razreda. Ohišje novosti je namreč odporno na padce, udarce, prah in celo vodo, kar pomeni, da ga bomo lahko brez težav uporabljali tudi na terenu.

Prenosnik Lenovo N21 Chromebook bo zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike, saj so ga inženirji opremili z 11,6-palčnim (29,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk, procesorjem Intel Celeron 2840 frekvence 2,58 gigaherca in sredicami Bay Trail ter sistemskim pomnilnikom dveh gigabajtov oziroma štirih gigabajtov (odvisno od različice). Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov, pasivno hlajenje pa poskrbi, da je prenosni računalnik pri delovanju povsem neslišen. Na voljo so še priključki USB 3.0 in 2.0, reža za pomnilniške kartice SD, rotacijska kamera ločljivosti enega milijona slikovnih točk, vmesnik HDMI in brezžični povezavi Bluetooth in Wi-Fi.

Ohišje nadvse zanimivega prenosnega računalnika Lenovo N21 Chromebook ni ravno od muh, saj lahko brez poškodb preživi padce z višine do 70 centimetrov. Novost naj bi na prodajne police trgovin onkraj luže prispela v marcu, maloprodajna cena vstopne različice pa naj bi se gibala okoli 195 evrov. Za najzmogljivejšo različico pa naj bi bilo treba odšteti preračunanih 45 evrov več oziroma okoli preračunanih 240 evrov.


Prijavi napako v članku