Računalništvo, telefonija
06.11.2015 18:08

Deli z drugimi:

Share

Lenovo in Nutanix s hiperkonvergenčno infrastrukturo

Družbi Lenovo in Nutanix sta danes objavili strateško partnerstvo za razvoj, trženje in prodajo nove družine hiperkonvergenčnih strežnikov Lenovo s prednaloženo programsko opremo Nutanix. Konvergenca hrambe podatkov, strežnikov in storitev virtualizacije v eni sami visoko integrirani napravi bo podjetjem poenostavila upravljanje podatkovnih centrov in prinesla občutne prihranke, povezane z IT-opremo. Z novimi rešitvami na hiperkonvergenčni infrastrukturi se lahko IT-podjetja osredotočijo na aplikacije in storitve, s katerimi ponudijo resno alternativo storitvam iz javnih oblakov.
Nuanix logo
Nuanix logo

Hiperkonvergenca podjetjem prinaša kombinacijo visoko zanesljivih strežnikov in platform ter najnovejše programske opreme za gradnjo zasebnih oblakov v podatkovnih centrih. Ti se po prilagodljivosti, skalabilnosti in uporabnosti že lahko primerjajo z javnimi oblaki. Lenovo tako nadaljuje tradiciji inoviranja in vrhunskega inženiringa, saj ima vizijo razvoja področja IT v naslednjem desetletju. Globalen doseg podjetja, vključno s številnimi hitrorastočimi trgi, partnerstvu zagotavlja hitrejši tržni nastop v vseh ključnih delih industrije.

Podjetji bosta naslednji mesec predstavili novo družino hiperkonvergenčnih naprav. Ta bo temeljila na poslovnih strežnikih Lenova, ki jih po ocenah uporabnikov odlikuje najboljša zanesljivost delovanja v industriji, ter večkrat nagrajeni programski opremi Nutanix. Skupna rešitev uporablja vrsto najnovejših tehnologij podjetja Intel in je primerna za bolj učinkovito delo s praktično vsemi obremenitvami strežnikov, kot so poslovne aplikacije, podatkovne baze, virtualizirana namizja, veliki podatki in analitika.

V svetu vlada veliko povpraševanje po hiperkonvergenčnih platformah, zato je Lenovo že opravil vrsto obsežnih naložb, med drugim tudi v ekipo prodajnih strokovnjakov. Kombinirana rešitev bo naprodaj tako preko Lenovo lokalnega partnerskega kanala kot globalno. Lenovo in Nutanix bosta v prihodnje tudi skupno financirala razvoj platforme in njene prilagoditve za posamezna tržišča.

“Lenovo lahko v poslovna okolja prinese novo perspektivo. Ni nam treba ščititi starih idej in načinov razmišljanja. Svoj posel gradimo na inovacijah in sklepamo partnerstva z najbolj inovativnimi podjetji na trgu, s katerimi oblikujemo nove rešitve. Nutanix je eden izmed tehnoloških vodij v segmentu programske opreme, naša globalna prisotnost pa bo strankam omogočila, da močno znižajo kompleksnost podatkovnih centrov vseh velikosti,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

“Lenovo je nesporni tehnološki vodja na številnih trgih, njegovim inovativnim in visokokakovostnim izdelkom zaupa na tisoče podjetij po celem svetu. Partnerstvo z družbo Lenovo je za nas pomemben mejnik. Podjetjem vseh velikosti želimo ponuditi nevidno infrastrukturo, ki jo sta odlikovali izjemna učinkovitost ter enostavnost uporabe,” je dodal ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Nutanix Dheeraj Pandey.

Lenovo in Nutanix bosta nove rešitve javnosti predstavila na konferenci GartnerData Center, Infrastructure & Operations Management Conference v Las Vegasu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku