Računalništvo, telefonija
21.03.2011 17:31
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo in Intel predstavila nov računalnik Classmate+

Lenovo in Intel predstavila nov računalnik Classmate+
Lenovo in Intel predstavila nov računalnik Classmate+

Družbi Lenovo in Intel sta predstavili nov prenosni računalnik Lenovo Classmate+, ki je namenjen uporabi v šolskih ustanovah. O njem smo sicer že pisali, tokrat pa poglejmo malo podrobneje. Lenovo Classmate+ šolam ponuja cenovno dostopno in učencem prijetno orodje za kakovostnejše izobraževanje. Računalnik temelji na referenčnem dizajnu Intel Learning in že vsebuje istoimenski nabor programske opreme, namenjene poučevanju različnih osnovnošolskih vsebin in predmetov. Kot prve bodo nove računalnike prejele šole v različnih južnoameriških državah, ki so že naročile 158.000 prenosnih računalnikov Classmate+.

“Kot najhitreje rastoče računalniško podjetje na področju izobraževanja stremimo k ustvarjanju izobraževalnih rešitev, ki bodo izboljšale učinkovitost šolskega programa. Dosedanje izkušnje pričajo o tem, da tehnologija izboljšuje učne procese. Naše sodelovanje s podjetjem Intel je omogočilo izdelavo prenosnega računalnika kot je Classmate+, ki bo šolskim ustanovam in učencem ter dijakom omogočil boljšo uporabniško izkušnjo na področju izobraževanja,” je povedal direktor oddelka izobraževanja v podjetju Lenovo Michael Schmedlen.

“Lenovo je prvo mednarodno podjetje, ki je na globalnem trgu ponudilo izdelek, zasnovan na naši družini rešitev Intel Learning. Tega sodelovanja se veselimo, saj verjamemo, da lahko skupaj z družbo Lenovo v prihodnje pripravimo še boljše sodobne platforme za izobraževanje in tako pripomoremo k širjenju znanj po celem svetu,” je dodal direktor skupine Education Markets Platform Group v podjetju Intel Kapil Wadhera.

Računalniki Classmate PC, zasnovani na Intelovi strojni opremi, so od svoje predstavitve dosegli izjemen uspeh, saj so bili izdelani v več kot treh milijonih primerkov. To dediščino nadaljuje tudi model Lenovo Classmate+, ki je izdelan na osnovi večletnih Intelovih etnografskih raziskav s področja izobraževanja na različnih kontinentih in državah. Omenjeni prenosni računalnik združuje sodobno obliko s trpežno zasnovo in dobrimi zmogljivostmi. Računalnik je prestal tudi številne zahtevne teste, med katerimi sta tudi odpornost računalnika na padce ter proti politju odporna tipkovnica.

Računalnik Lenovo Classmate+ ponuja kakovostno uporabniško izkušnjo, saj se vsebine šolarjem izpisujejo na 10,1-palčnem zaslonu z osvetlitvijo LED, kot osnova pa služi operacijski sistem Windows 7. Strojno opremo poleg varčnega procesorja Intel Atom sestavljata še vgradni klasični ali SSD disk. Računalnik podpira tako žično, kot brezžično povezljivost, opremljen pa je s spletno kamero (ločljivost 1,3 milijona pik), več USB vhodi ter bralnikom pomnilniških kartic 4-v-1.

Lenovo Classmate+ je že na voljo izobraževalnim ustanovam po celem svetu prek prodajnih kanalov družbe Lenovo. Njegova cena se na posameznih trgih razlikuje glede na vgrajene komponente ter davčne stopnje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku