Računalništvo, telefonija
23.06.2015 15:00

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ideacentre Stick 300: računalnik v dlani

Lenovo je predstavil svoj prvi računalnik v ključku Lenovo ideacentre Stick 300. Namenjen je uporabnikom, ki želijo žepni računalnik uporabljati kjerkoli – doma ali na poti, saj je dovolj zmogljiv za brskanje po spletu in predvajanje multimedijskih vsebin. Hkrati je cenovno dostopen, zato bo opravljal vlogo drugega ali tretjega računalnika v gospodinjstvu oziroma uporabnikom nudil mobilno računalniško izkušnjo. Z njim namreč vsak zaslon spremenijo v pravcati računalnik.
Lenovo ideacentre Stick 300
Lenovo ideacentre Stick 300

Odlična cena

Denarnici prijazna naprava, njene cene se bodo začele pri 169,99 evra, lahko vsak televizor ali računalniški zaslon z vmesnikom HDMI spremeni v osebni računalnik s sistemom Windows. Čeprav ideacentre Stick 300 ni videti kot klasični računalnik, se vsekakor obnaša tako, uporabnik ga upravlja prek elegantno oblikovane brezžične tipkovnice in miške v enem.

Spremenjena uporabniška izkušnja

Uporabniških scenarijev rabe novega žepnega računalnika je veliko. Z njim lahko televizor v vikend hiši spremenite v pametno multimedijsko središče, prek njega delite video posnetke, opravite video klepet s sorodniki ali pa uredite dokument, ki ga niste dokončali v pisarni. Prav tako lahko v življenje obudite starejši zaprašen monitor ali pa iz drugega televizorja naredite hišni kino sistem.

Miniaturni računalnik ideacentre Stick 300 je debel le 15 mm, opremljen pa je s procesorjem Intel Atom Z3735F, dvema gigabajtoma pomnilnika in 32 GB prostora za hrambo podatkov. Nameščen ima operacijski sistem Windows 8.1, ki ga bo mogoče po 29. juliju nadgraditi na Windows 10. Malček obvlada tudi brezžično povezovanje prek omrežij WiFi ali tehnologije Bluetooth 4.0.

“Ukvarjali smo se z izzivi uporabnikov, ki veliko potujejo, poslovneži in družinami. Odkrili smo, da potrebujejo cenovno dostopno rešitev, ki jim bo omogočila opravljanje različnih nalog. Naš cilj pri razvoju ideacentre Stick 300 je bil uporabnikom ponuditi kar najmanjšo napravo, ki jim bo omogočila svobodo pri delu ali zabavo, hkrati pa jo bodo lahko enostavno prenašali s seboj,” je povedal direktor oddelka Lenovo Worldwide Desktop and Visuals Business Jun Ouyang.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku