Računalništvo, telefonija
09.02.2011 16:34

Deli z drugimi:

Share

Lenovo bo v svojih računalnikih brezplačno zamenjal osnovne plošče s potencialno okvarjenim Intelovim sistemskim naborom

Podjetje Lenovo obvešča uporabnike, da bo v posameznih modelih prenosnikov IdeaPad ter računalnikih IdeaCentre zamenjalo komponente s potencialno možnostjo okvare. Lenovo tako sledi Intelovi objavi napake v sistemskih naborih Intel 6 Series in bo vsem lastnikom Lenovo računalnikov, opremljenih z neustreznimi komponentami, le-te brezplačno zamenjalo takoj, ko bodo nadomestni deli na voljo. Podjetje Lenovo je prodajo računalnikov s problematičnimi komponentami ustavilo 1. februarja po celem svetu.
Lenovo IdeaPad S205
Lenovo IdeaPad S205

V podjetju Lenovo uporabnike najnovejših računalnikov iz družin IdeaPad in IdeaCentre, ki so opremljeni s prvimi različicami sistemskih naborov Intel 6 Series, obveščajo, da podatki na njihovih računalnikih niso ogroženi. Obenem stranke obveščajo, da je možnost odpovedi delovanja osnovne plošče z omenjenim sistemskim naborom z napako, vsega 5 odstotkov v roku treh let, kar je povsem v povprečju industrije. Velika večina uporabnikov bo tako svoje Lenovo računalnike uporabljala brez kakršnih koli znakov nedelovanja. Komponente z napako bodo Lenovo serviserji in pooblaščeni serviserji strankam zamenjali takoj, ko bodo le-te na voljo.

Seznam Lenovo modelov, ki so lahko opremljen z sistemskim naborom Intel 6 Series z napako:

Ideapad prenosniki – Y460P, Y560P, Z570, G470, G570, V370, V470, V570, B470, B570

IdeaCentre namizni računalniki – K330, K330A, B520

Lenovo je s prodajo omenjenih modelov računalnikov prenehal s 1. februarjem 2011, z njo pa bo nadaljeval, ko bodo iz proizvodnih obratov prišli izdelki, opremljeni z novo različico sistemskih naborov brez napake.

V Lenovu Slovenija dodajajo, da problematični modeli računalnikov v Sloveniji niso bili naprodaj, s prodajo nekaterih modelov namreč bodo začeli spomladi, ko bodo na voljo komponente z odpravljenimi napakami.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku