Računalništvo, telefonija
24.10.2011 14:17

Deli z drugimi:

Share

Lenovo IdeaPad prenosniki pripravljeni za LINUX

Študent potrebuje prenosnik za ugodno ceno brez operacijskega sistema. Vedno bolj je popularen Ubuntu Linux. Na voljo za dolvleko preko interneta je popolnoma brezplačno. V primerjavi z Microsoft izdelki je ekonomsko bolj pravilna odločitev, vsaj za študente in normalne ljudi. Ko novopečeni uporabnik recimo UBUNTU LINUX okolja ugotovi, koliko programov se vse lahko zastonj dobi, pa od sreče gotovo poleti.
Lenovo IdeaPad prenosniki pripravljeni za LINUX
Lenovo IdeaPad prenosniki pripravljeni za LINUX

Lenovo je na Slovenski trg lansiral 2 različna z INTEL osnovo opremljena notesnika Ideapad po zelo ugodni ceni. Modelom IdeaPad B560 in G550 je enak kontrasten 15,6 paličen cca 40 cm velik zaslon z kontrastno sliko in resolucijo 1366 x768. Prenosnika z INTEL procesorji sta serijsko opremljena z 2 GB spomina DDR-III ter z prosto režo in z možnostjo ugodne nadgradnje.

Osnovni model Lenovo G550 ima 160 GB trdega diska, Intel Celeron U900 procesor pri frekvenci 2.2 Ghz in je dovolj hiter za osnovno pisarniško delo in študijske obveznosti. Vgrajena je wlan povezava, 3 USB vhodi, LAN povezava in DVD-RW optični pogon. Prenosniku je priložen CD z gonilniki. Preverjeno pa dela tako na Microsoft OS kot tudi na LINUX OS. Na voljo za 299 EUR z DDV.

Močnejši in lepši bratec Lenovo B560 pa ima 500 GB trdega diska ter hitrejši Intel i3-380 procesor pri frekvenci 2.53 Ghz in je dovolj hiter za multimedijska opravila, igre in pisarniše obveznosti. Vgrajena je wlan in Bluetooth povezava, 3 USB vhodi,HDMI, LAN in DVD-RW optični pogon. Posebnost močnejše serije je tudi čitalec prstnih odtisov in napredna tehnologija, kjer sta vgrajeni 2 grafični kartici. v pisarniškem okolju deluje bolj varčna INTEL. Za igre pa se uporabi verzija z Nvidia tehnologijo. Prav napredno in zelo všečno. Prenosniku je tudi priložen CD z gonilniki. Preverjeno pa dela tako na Microsoft OS kot tudi na LINUX OS. Na voljo od 449 EUR z DDV naprej.

Lenovo je Made in China in kot izgleda počasi Made in China postaja vedno bolj zakon. Vsi prenosniki Lenovo IdeaPad imajo 12 mesecev mednarodne garancije ter so za Windows 7 in LINUX pripravljeni. Ponudba velja do razprodaje. Več informacij o Slovenski programski Linux rešitvi najdete na www.Ubuntu.si .

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku