Avtomobilizem
02.02.2021 11:19
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Legendarni Harley-Davidson s prvo izdajo električnih koles

Legendarni Harley-Davidson pokazal svojo prvo izdajo električnih koles
Legendarni Harley-Davidson pokazal svojo prvo izdajo električnih koles

Harley-Davidson, ikonični proizvajalec motornih koles, najbolj znan po svojih težkih čoperjih, bo predvidoma v marcu pričel s prodajo električnih koles. Serija e-koles Serial 1 bo stala od 3.399 ameriških dolarjev naprej.

Harley-Davidson, globalna blagovna znamka z eno najbolj lojalnih skupin “sledilcev”, sledi tranziciji v zeleno prihodnost z vstopom na trg električnih koles. “Inspiracija s strani samih ustanoviteljev Harley-Davidsona in revolucionaren vpliv njihovega prvega motocikla, imenovanega “Serial Number One”, je pripeljala do električnega kolesa Serial 1. Ta je bil ustvarjen z enim samim namenom, in sicer ponuditi inovativno e-kolo, ki spremeni vsako vožnjo v avanturo,” so zapisali na spletni strani Harley-Davidsona.

Kot smo vajeni že od Harleyjevih motorjev, bo tudi Serial 1 imel kar visoko ceno. Po pisanju spletne strani CEO Magazine, bo začetna cena novih e-koles znašala 3.399 ameriških dolarjev (preračunanih 2.808 evrov).

Harley-Davidson pripravlja dve skupini modelov koles: MOSH/CTY in RUSH/CTY. Večina modelov bo uporabljala tehnologijo “pedal-assist”.

Skupina MOSH/CTY bo ponujala štiri različne velikosti okvirja. Kolesa bo poganjala 529 W snemljiva baterija, najvišja hitrost, ki jo bo lahko kolesar dosegel, pa znaša 32 km/h. Polnjenje baterije bo trajalo približno 4,8 ure, kar bi naj zadoščalo za nekje od 56 do 169 kilometrov vožnje, seveda odvisno od načina vožnje in jakosti pomoči, ki si jo kolesar izbere.

Skupina RUSH/CTY bo razdeljena na tri različne modele: “Regular”, “Step-Thru” in “Speed”. Modeli Harley-Davidson RUSH/CTY bodo stali od 4.399 dolarjev naprej. Model RUSH/CTY “Step-Thru” ima enako baterijo, “single-speed” pogon in najvišjo hitrost kot MOSH/CTY, je pa največja razlika ravno v “step-through” dizajnu, kar pomeni, da okvir nima standardne prečne osi. Poleg naštetega je Harley-Davidson kolesu dodal še 1,5-inčni LED ekran, ki prikazuje načine vožnje, hitrost, raven baterije in status luči. Ta ekran bo na voljo na vseh modelih Serial 1, razen na modelu MOSH/CTY.

Premium modela RUSH/CTY in RUSH/CTY Speed sta praktično enaka, razlikujeta se le v najvišji možni hitrosti. Model Speed doseže do 45 km/h, medtem ko standardni model doseže 32 km/h. Obe kolesi imata 706 W baterijo, katere polnjenje traja približno 6 ur in pol.

Modeli MOSH/CTY, RUSH/CTY in RUSH/CTY Step-Thru bodo v ZDA na voljo marca, medtem ko bo RUSH/CTY Speed na voljo od julija 2021 naprej.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več