Računalništvo, telefonija
04.06.2018 14:33

Deli z drugimi:

Share

Legendarna igralna konzola Nintendo NES je lahko tudi prenosna!

Prenosna igralna konzola Nintendo NES izgleda naravnost fantastično!
Prenosna igralna konzola Nintendo NES izgleda naravnost fantastično!

Podjetje Nintendo je danes poznano predvsem kot izdelovalec družinskih igralnih konzol. Njegova najboljša igralna konzola pa je nedvomno bila Nintendo Entertainment System (NES), saj je v sredini osemdesetih let obudila ameriški trg domačih igralnih konzol, ki je bil prej zasičen z nekakovostnimi igrami. S tem si je dejansko priboril prevladujoč položaj na trgu igralnih konzol in kmalu postal eno izmed najbolj dobičkonosnih podjetij na svetu.

Zaradi tega ne preseneča, da si še vedno veliko število ljubiteljev računalniških iger želi igrati igre igralne konzole Nintendo NES. Zanesenjak Ben pa je šel še korak dlje, saj je pripravil prenosno igralno konzolo Nintendo NES, ki omogoča igranje iger neposredno z uporabo originalnih igralnih kaset NES. Tu gre za trenutno najmanjšo prenosno igralno konzolo, ki omogoča igranje iger pripravljenih za Nintendo Entertainment System, pri tem pa ne uporablja nobenih emulatorjev, kar pomeni, da je igričarska izkušnja pristna.

Za izdelavo prenosne igralne konzole Nintendo NES je Ben uporabil programsko opremo Autodesk Fusion 360, laserski rezalnik in »delček« tridimenzionalnega modeliranja. Kako se je možakar odrezal pri svojem podvigu pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi http://bit.ly/2HkhS2a. Zagotavljamo vam, da boste nad videnim zagotovo zelo zadovoljeni.


Prijavi napako v članku