Igre
15.11.2009 16:46
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Legendarna igra Civilization prihaja na splet

Civilizacija prihaja na Facebook.
Civilizacija prihaja na Facebook.

Potezna strategija Civilization je izšla daljnega leta 1991, izdelalo jo je podjetje Microprose, idejo zanjo pa je dobil legendarni Sid Meier. Ta je leta 1982, skupaj z družabnikom Billom Stealeyjem tudi ustanovil podjetje Microprose Software, ki pa danes žal ne obstaja več. Je pa podjetje zaslovelo prav z igro Civilization, ki je sprva izšla za sistem MS-DOS, kasneje pa je bila predelana še za druge sisteme in je dobila tudi še več nadaljevanj. Zadnji del, ki je na voljo za osebne računalnike, nosi zaporedno številko 4 in je dobil tudi še dve razširitvi.

Kot kaže pa bomo to odlično potezno strategijo v prihodnjem letu lahko igrali tudi na priljubljenem spletnem servisu Facebook. Sid Meier je namreč na uradni Facebookovi strani Civilizacije objavil, da se bo kmalu pričelo iskanje beta testerjev, ki bi pomagali pri razvoju novih spletnih načinov igranja. Po njegovih besedah je o razširitvi igralne izkušnje na način, da bi vključil tako solo igranje, kot tudi sodelovanje in tekmovanje, razmišljal že vse od izida igre Civilization Revolution. Ta je v lanskem letu izšla za igralne konzole XBOX 360, Playstation 3, Playstation Portable ter Nintendo DS in se je nekoliko oddaljila od preteklih verzij za osebne računalnike, s tem da je bilo igranje poenostavljeno in z nekoliko bolj “risankasto” grafično podobo.

Natančni podatki o tem, kako naj bi bila videti verzija igre za Facebook, še niso znani, je pa že sedaj jasno, da bo moč postoriti skoraj vse, kar je bilo na voljo tudi v originalni igri. Razveseljiv pa je tudi podatek, da bo igra na voljo brezplačno. Čeprav lahko glede na izkušnje s podobnimi igrami z veliko gotovostjo sklepamo, da bodo v igro vključili nekakšen sistem mikro transakcij, s katerim bodo od najbolj zagretih igralcev poskusili izvabiti nekaj cekinov.


Prijavi napako v članku